Siirry sisältöön

Elinvoima- ja osaamislautakunta myönsi tukea suun terveydenhuollon professuuriin

Julkaistu 13.10.2021 18.28

Elinvoima- ja osaamislautakunta päätti 13.10.2021 myöntää 65 000 euron avustuksen suun terveydenhuollon professuurin rahoittamiseen.

Nyt myönnetyn avustuksen maksamisen ehtona on, että kaupunginvaltuusto hyväksyy vuoden 2022 talousarviossa tähän tarkoitukseen esitetyn määrärahan. Professuurin on tarkoitus alkaa Tampereen yliopistossa vuoden 2022 alussa.

Tampereen yliopistolla ei tällä hetkellä ole hammaslääketieteen tohtorin koulutusohjelmaa. Tampereen kaupungin rahoittama professuuri antaa mahdollisuuden laajentaa tohtorikoulutusta myös hammaslääketieteeseen. Korkeimman asteen koulutus toisi Pirkanmaalle lisää vetovoimaa ja auttaisi osaltaan erikoishammaslääkäripulassa.

Pirkanmaalaisten hammaslääketieteen tohtorintutkinnot on tähän mennessä suoritettu lähinnä Turun ja Itä-Suomen yliopistoissa. Tieteellisen jatkokoulutuksen puute on johtanut siihen, että hammaslääketieteen tohtoriksi kouluttautuminen on ollut harvinaisempaa kuin muilla yliopistopaikkakunnilla.

Tampereen kaupunki on vuosittain osaltaan mahdollistanut korkeakouluyhteisön tieteellistä toimintaa tukemalla erityisesti professuurien perustamista tai muuta tieteellisen toiminnan edistämistä eri tieteenaloilla. Tänä vuonna Tampereen kaupunki on elinvoima- ja osaamislautakunnan aiemmalla päätöksellä tukenut Tampereen yliopiston ympäristökasvatuksen professuuria, yritysoikeuden professuuria sekä nanoteknologian tenure track -urapolkujen avustamista.


Lisätietoja

Kilpailukykyjohtaja
Anna-Kaisa Heinämäki
puhelin 040 639 7701
sähköposti [email protected]

Apulaispormestari
Pekka Salmi
puhelin 050 565 8898
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Toivanen