Siirry sisältöön

Tampereen päivää juhlitaan 1.–3.10.

Julkaistu 29.9.2021 10.53

Tampereen syntymäpäivää juhlitaan 1.–3.10. erilaisin tapahtumin ympäri kaupunkia. Monipuolisesta ohjelmasta löytyy tekemistä ja nähtävää kaikenikäisille. Tampere juhlii tänä vuonna 242-vuotispäiväänsä.

 

Tampereen päivän tapahtumat alkavat varsinaisena Tampereen perustamispäivänä 1.10., jolloin Tampereen kaupunki palkitsee ansioituneita tamperelaisia, jotka ovat elämäntyöllään tai toiminnallaan edistäneet kaupungin kehitystä ja hyvinvointia.

Poimi monipuolisesta ohjelmasta omat suosikit

Tampereen päivän tapahtumaviikonloppuna on avoinna monta mielenkiintoista käyntikohdetta.

Tampereen päivän opastetut kävelykierrokset 1.–3.10. johdattavat Tampereen historiaan ja myös nykypäivään. Kävelykierroksilla pääsee tutustumaan esimerkiksi Hatanpään kartanoalueeseen ja arboretumiin tai vuoden 1918 sisällissodan Tampereen keskusta-alueen taistelupaikkoihin, muistomerkkeihin ja muihin sodan jättämiin jälkiin. Kävelykierros Pispalassa tarjoaa harjun historiaa ja tarinoita Pispalan elämänmenosta ja asukkaista, tiätysti airolla tampereen kiälellä. Hiedanrannassa kuullaan alueen ja sen rakennusten historiasta, nykyhetken tilanteesta sekä tulevasta käytöstä. Tammerkosken maisemissa kuljetaan musiikkivirtuoosi Juice Leskisen jalanjäljissä. Aikamatkalle pääsee esimerkiksi kirjailija Anni Polvan lapsuudenmaisemissa Tammelassa.
Kaikki kävelykierrokset ovat maksuttomia.
Tamperetta voi ihailla myös korkeuksista kattokävelyn merkeissä tai Näsijärvellä risteillen.

Tampereen päivä tarjoaa paljon kivaa tekemistä ja nähtävää lapsille. Perheen pienimmät voivat osallistua esimerkiksi satutunnille, musiikki- ja teatteriesityksiin tai lähteä kurvailemaan liikennepuistoon. Lauantaina 2.10. Kauppakeskus Ratinassa päristellään sähköautoilla ja pompitaan pomppulinnassa sekä Varalassa koko perhe pääsee liikkumaan ja seikkailemaan sunnuntaina 3.10.

Pirkanmaan pelastuslaitos juhlii Tampereen päivää sunnuntaina 3.10. yhdessä Vapriikin kanssa. Vapriikin piha-alueella pääsee tutustumaan pelastuslaitoksen kalustoon sekä alennetulla pääsymaksulla uuteen Tampere liekeissä-näyttelyyn, joka kertoo tulipaloista ja palontorjunnasta Tampereella.

Viehättävä Tallipiha täyttyy 2.–3.10. kädentaitajista, jotka esittelevät ja myyvät esimerkiksi uniikkeja käsitöitä, koruja, lankoja ja monia ihania herkkuja suoraan tekijöiltä. Käsityöläistapahtumassa on mahdollista nauttia myös musiikkiesityksistä sekä hevosvaunuajelusta Finlaysonin alueella. Tallipihan puodit ja kahvila ovat avoinna.

Tampereen päivänä voi lähteä myös museokierrokselle. Useat museot tarjoavat sisäänpääsymaksun alennettuun hintaan sekä niissä järjestetään oheisohjelmaa. Mukana Tampereen päivässä ovat Vapriikki, Tampereen taidemuseo, Muumimuseo, Sara Hildénin taidemuseo, Museo Milavida, Työväenmuseo Werstas, Lenin-museo sekä Vakoilumuseo.

Tutustu ohjelmaan osoitteessa:

Paikalliset yritykset tarjoavat Tampereen päivän kunniaksi tarjouksia ja etuja. Tampereen päivän tarjoukset ja edut löytyvät Tampere.Finland -aplikaation Tampere Tunnetuksi Passista ja kootusti osoitteesta:

Tampere.Finland -sovelluksen voi ladata maksutta Googlen Play Storesta ja Applen App Storesta. Tarjoukset tulevat käytettäviksi ajalla 1.–3.10.2021.

Tampereen päivän tunnelmia voi jakaa sosiaalisessa mediassa tunnisteella #TampereenPäivä


Lisätietoja

Tapahtumatuottaja
Matilda Salminen
puhelin 040 586 6453
sähköposti [email protected]


Teksti Anna-Maria Rauhala

Kuvat Laura Vanzo / Visit Tampere