Siirry sisältöön

Osaajille tarjotaan yhteisöjä työllistymisen tueksi Tampereen kaupungin uudessa kumppanuushankkeessa

Julkaistu 20.8.2021 8.51

Uusi kasvu syntyy verkostoissa -hankkeessa eri alojen osaajat muodostavat yhteisöjä, joissa he oppivat toisiltaan ja voivat jalostaa omia ura- ja yritysideoitaan.

 

Uusi kasvu syntyy verkostoissa -hankkeessa kehitetään ja tarjotaan eri alojen osaajille ryhmämuotoisia palveluja, jotka auttavat työllistymisessä, yritystoiminnan käynnistämisessä ja verkostoitumisessa. Hanke pyrkii saamaan yhteen ihmisiä, joilla on samanlaisia kiinnostuksen kohteita sekä halu verkostoitua ja kehittää osaamistaan.

Uusi kasvu syntyy verkostoissa -hankkeen toteuttavat Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelut, Tampereen seudun ammattiopisto Tredu, Uusyrityskeskus Ensimetri sekä startup -yhteisö Tribe Tampere. Hankkeen tarjoamat palvelut on tarkoitettu työttömille työnhakijoille, vastavalmistuneille, kansainvälisille osaajille sekä yritystoimintaa suunnitteleville henkilöille.

Nykyisessä työelämässä verkostot ovat iso etu, joskus jopa edellytys. Ihmisten työurat koostuvat yhä useammasta pätkästä, ja on mahdollista tehdä myös sivutoimista keikkaa yrittäjänä tai kevytyrittäjänä. Verkostoituminen helpottaa työelämän siirtymiä, kasvattaa sosiaalista pääomaa ja antaa näkökulmia työelämään sekä tietoa eri toimialoista ja tavoista tehdä työtä, kertoo hankkeen projektisuunnittelija Tiina Keskinen.

Keskinen muistuttaa, että yrittäjyys on yhä useammalle erittäin hyvä tapa tehdä uraa. Tämä on vaihtoehto myös sellaisilla aloilla, joilla yrittäjyys ei ole ollut perinteinen vaihtoehto, esimerkkeinä kotisairaanhoito sekä HR- ja viestintäala.

Kokeilemme erilaisia tapoja muodostaa ryhmiä. Osaaminen kehittyy, kun pääsee kokeilemaan ja kehittämään omaa ideaa muiden samasta aiheesta kiinnostuneiden kanssa. Tarkoituksena on koota yhteen porukoita ja tarjota heille palveluita tarpeiden mukaan, suunnittelee projektipäällikkö Jaakko Pohjolainen.

Ryhmien tukena toimivat yhteisöagentit. Yhteisöagentti on ryhmän teemaan perehtynyt tai muu asiantuntija, joka auttaa ryhmiä ja yksilöitä pääsemään tavoitteisiin verkostojaan ja osaamistaan hyödyntäen. Hanke valmentaa yhteisöagentit tehtävään.

Uusi kasvu syntyy verkostoissa –hankkeen tarkoituksena on, että ryhmä ja verkosto edistävät työpaikan löytymistä tai liiketoimintaidean rakentumista yritykseksi. Hanke kestää vuoteen 2023 saakka.

Ensimmäisessä työpajassa haetaan ideoita kansainvälisten osaajien työllistämiseksi

Hanke järjestää ensimmäisen työpajan torstaina 2.9. Työpaja on suunnattu hankkeen kohderyhmään kuuluville henkilöille, jotka haluavat ideoida ja kehittää uusia palveluja kansainvälisten osaajien kiinnittymiseksi ja työllistymiseksi Pirkanmaalle.

Työpajan suunnittelu käynnistyi verkostosta nousseesta tarpeesta. Tampereella on ihmisiä ja ryhmiä, jotka ovat ideoineet erilaisia palveluja tai yritysaihioita, jotka tähtäävät alueella asuvien kansainvälisten osaajien auttamiseen työllistymisessä. He kaipasivat kuitenkin apua ideansa kirkastamiseen ja idean testaamiseen, kertoo hankkeen projektikoordinaattori Nina Erkkilä Tribe Tampereelta.

Tämän pohjalta hanke järjestää ensimmäisen työpajan. Työpaja edistää myös osallistujien ryhmäytymistä ja verkoston muodostumista. Päämääränä on edistää idean muokkautumista elannoksi.

Työpaja on osallistujille maksuton ja se järjestetään osallistujien mukaan joko englanniksi tai suomeksi. Lisätietoja ja ilmoittautuminen työpajaan löytyy hankkeen verkkosivuilta.


Lisätietoja

Projektipäällikkö
Jaakko Pohjolainen
puhelin 041 730 5973
sähköposti [email protected]

Projektisuunnittelija
Tiina Keskinen
puhelin +358417310713
sähköposti [email protected]

Palvelupäällikkö
Elina Wallin
puhelin 041 730 2919
sähköposti [email protected]


Teksti Emilia Aakko

Kuvat Hanna Kirmanen