Siirry sisältöön

12–15-vuotiaiden koronarokotukset järjestetään pääosin kouluilla Tampereella

Julkaistu 11.8.2021 11.13

Tampereella 12–15-vuotiaat perusopetuksessa olevat oppilaat saavat koronarokotteensa pääosin kouluilla. Rokotukset käynnistyvät 16. elokuuta 2021 alkavalla viikolla. Tarkemmista rokotusajankohdista ja -paikoista tiedotetaan koulukohtaisesti Wilman kautta. Oriveden osalta rokotusten toteuttaminen tarkentuu viimeistään 16.8 alkavalla viikolla.

Myös Tampereella peruskoulua käyvällä 12–15-vuotiaalla ulkopaikkakuntalaisella on mahdollisuus saada rokote koulunsa kautta.

Koronarokotukset.

Kouluterveydenhuollon avuksi kouluille rokottamaan tulee henkilökuntaa Vastaanottotoiminnasta.

Tampereella 12–15-vuotiasta on rokottamatta noin 6 000. Osa ikäryhmästä on jo rokotettu riskiryhmään kuulumisen vuoksi, ja he saavat tehosterokotteensa aiemmin tehdyn suunnitelman mukaisesti.

Jos oman koulunsa rokotuspäivänä ei pääse rokotukseen tai huoltaja tulee rokotustilanteeseen mukaan, rokotus on saatavissa 16.8.2021 alkaen Ratinan rokotusyksiköstä joko ajanvarauksella tai ilman ajanvarausta walk in -linjalla maanantaista perjantaihin kello 8–18 tai ajanvarauksella terveysasemalta. Myös peruskoulunsa päättäneet ja esimerkiksi toisen asteen oppilaitoksessa opiskelevat 15-vuotiaat tamperelaiset saavat rokotteensa Ratinasta tai terveysasemalta 16.8.2021 alkaen. Lisätietoja ajanvarauksesta ja Ratinan aukiolojoista: tampere.fi/koronarokotukset .

Koronarokotukseen kuuluu kaksi rokotusannosta. Toinen rokoteannos annetaan 8–12 viikon kuluttua ensimmäisestä.

Koronarokotus on maksuton ja sen ottaminen on vapaaehtoista.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL suosittelee koronarokotusta 12 vuotta täyttäneille nuorille, sillä rokottamalla voidaan suojata nuoria ja samalla heidän lähipiiriään erityisesti vakavalta koronavirustaudilta. Koska rokotukset estävät suuren osan tartunnoista, ne vähentävät myös lapsiin ja nuoriin kohdistuvien rajoitustoimien tarvetta. Lisätietoa lasten ja nuorten koronarokotuksista löytyy THL:n verkkosivuilta: Ulkoinen linkkiUsein kysyttyä lasten ja nuorten koronarokotuksista


Lisätietoja

Ylilääkäri
Tuire Sannisto
puhelin 050 468 9166
sähköposti [email protected]

Hoitotyön päällikkö
Leena Vekara
puhelin 050 531 7201
sähköposti [email protected]


Teksti Marika Haapala