Siirry sisältöön

Tampereella on tarjolla koronarokotukseen runsaasti aikoja – aikataulut ja paikat muuttuvat

Julkaistu 29.7.2021 12.16

Tampereella koronarokotukset etenevät hyvässä tahdissa kaikissa ikäryhmissä, mutta vielä on paljon rokottamattomia. Noin kymmenentuhatta alle 40-vuotiasta puuttuu vielä hyvästä rokotekattavuudesta. Jotta Tampereella saavutettaisiin mahdollisimman korkea rokotekattavuus, mahdollisimman monen olisi nyt suositeltavaa hankkia rokotesuoja. Suosittelemme ajanvarausta verkossa.

Koronarokotukset.
 

Huom! Päivitys 6.8.2021: Rokotukset jatkuvat Ratinassa elokuussa
Tarkista ennen rokotukseen lähtöäsi rokotusyksiköiden aukioloajat sivulta www.tampere.fi/koronarokotukset


Rokotuspaikka on hyvä varmistaa ennalta kaupungin verkkosivuilta osoitteesta www.tampere.fi/koronarokotukset, sillä aukioloajat ja rokotuspaikat muuttuvat elokuussa.

Varaa aika verkossa: www. tampere.fi/koronarokotukset tai puhelimitse 03 5657 0023 (joka päivä kello 7–22).

Tamperelaiset voivat saada koronarokotteen myös ilman ajanvarausta (walk in) joko Ratinassa (1. rokote) tai Messukeskuksessa (1. ja 2. rokote).

Ajanvarauksen tehneille Ratinan rokotuslinja on avoinna kello 8–20. Ratinan walk in -rokotuslinja on tarkoitettu vain 1. rokotteen ottajille. Se on avoinna maanantaista perjantaihin kello 8–18.

Messukeskuksessa saa ilman ajanvarausta sekä 1. että 2. rokotteen. Rokotteiden huonon saatavuuden vuoksi Messukeskuksen walk in -rokotuslinja palvelee hyvin pienellä kapasiteetilla 9.-10.8., joten rokotteita ei välttämättä riitä kaikille. Keskiviikosta 11.8. lähtien Messukeskuksen walk in -rokotuslinja palvelee jälleen normaalisti ja on avoinna ma-pe kello 11-16.

Ajanvarauksella Messukeskus on avoinna ma-pe 11-18. Messukeskuksen rokotusyksikössä on runsaasti tarjolla rokotusaikoja, joten ensimmäiseen rokotukseen tuleville suosittelemme ajan varaamista etukäteen.

Koronarokotteen voivat saada kaikki tamperelaiset yli 16-vuotiaat sekä yli 12-vuotiaat riskiryhmiin kuuluvat. Mukaan tarvitaan henkilöllisyystodistus, ajokortti, passi tai kelakortti. EU-kansalaiset voivat käyttää eurooppalaista sairaanhoitokorttia (sininen).

Muista tehosterokotus

Rokotussuojan saadakseen tarvitaan kaksi rokotuskertaa. Ajan tehosterokotukseen saa ensimmäisen rokotuksen yhteydessä.

Tehosterokotusten suositeltu annosväli on edelleen 12 viikkoa, mutta tamperelaiset voivat tarvittaessa aikaistaa toista koronarokotusta 8 viikkoon. Mikäli tehosterokotuksen antoväliä haluaa aikaistaa ja saada toisen rokotteen aikaisemmin, se on mahdollista ainoastaan ilman ajanvarausta jonottamalla Messukeskuksen walk in -rokotuslinjalla. Huomioithan, että rokotteiden huonon saatavuuden vuoksi Messukeskukseen ilman ajanvarausta tuleville 9.-10.8. ei välttämättä kaikille riitä rokotteita. 11.8. rokotuslinja palvelee jälleen normaalisti.

Rokotusyksiköiden aukioloajat

Messukeskus (Ilmailunkatu 20)
- Ajanvarauksella ma–pe kello 11–18
- Ilman ajanvarausta (1. ja 2. rokote) 11.–13.8. kello 11–16 (9.-10.8. rokotteita saatavilla rajoitetusti).

Ratina
- Ajanvarauksella ma–pe kello 8–20
- Ilman ajanvarausta (vain 1. rokote) ma–pe kello 8–18

******

Tiedotetta päivitetty 7.8.: Ratinan rokotusyksikössä rokotukset jatkuvat myös elokuussa. Messukeskuksessa ilman ajanvarausta 9.-10.8. rajallinen kapasiteetti rokotteiden vähäisyyden vuoksi.


Lisätietoja

Ylilääkäri
Kati Myllymäki
puhelin 040 801 6905
sähköposti [email protected]

Apulaisylilääkäri
Sari Torkkeli
puhelin 040 800 4319
sähköposti [email protected]