Siirry sisältöön

Tehosterokotuksen aikaistaminen on mahdollista Tampereella

Julkaistu 22.7.2021 16.42

Tamperelaiset voivat tarvittaessa aikaistaa toista koronarokotusta aikaisemmasta 12 viikosta 8 viikkoon. Biontech-Pfizerin Comirnatyn tehosterokotteen voi ottaa 8 - 12 viikon kuluttua ensimmäisestä rokotteesta.

Koronarokotukset.
 

Huom!

Messukeskuksen rokotusyksikkö on suljettu – rokotukset jatkuvat Ratinassa (tiedote 11.8.2021)
Tehosterokotuksen voi aikaistaa kuuteen viikkoon Tampereella (tiedote 6.9.2021)

Tarkista ennen rokotukseen lähtöäsi tuoreimmat tiedot rokotuksista ja rokotuspaikkojen aukioloajoista sivulta www.tampere.fi/koronarokotukset


Mikäli tehosterokotteen ottamisen haluaa aikaistaa, on se mahdollista ainoastaan ilman ajanvarausta Messukeskuksen walk in -rokotuslinjalla 23.7. lähtien. Messukeskuksen walk in on avoinna perjantaina 23.7. klo 11-18 ja ma-pe 26.-30.7. kello 11-16. Etuajassa otettavaan tehosterokotteeseen ei voi varata rokotusaikaa etukäteen.

Tampereella päätettiin, että tehosterokotuksia voidaan antaa etuajassa, jotta rokotuskapasiteetti tulisi hyödynnettyä mahdollisimman tehokkaasti. Orivedellä tehosterokotteen aikaistaminen ei ole vielä tällä hetkellä mahdollista.

THL:n mukaan koronarokotteiden antovälisuositus on Suomessa 8 -12 viikkoa. Tehosterokote kannattaa mieluiten ottaa 12 viikon aikavälillä, koska pidemmän rokotusvälin on osoitettu parantavan rokotuksen tehoa ja suojan kestoa. Tehosterokote suositellaan siis ensisijaisesti otettavaksi ensimmäisen rokotuksen yhteydessä annetulla rokotusajalla.

Elo-syyskuulle ajoittuvan tehosterokotteen rokotuspaikka kannattaa tarkistaa kaupungin nettisivuilta etukäteen: www.tampere.fi/koronarokotukset.

Ensimmäiseen rokotukseen myös ilman ajanvarausta

Koronarokotteen voivat saada kaikki tamperelaiset yli 16-vuotiaat sekä yli 12-vuotiaat riskiryhmiin kuuluvat. Tampereella on mahdollisuus saada ensimmäinen koronarokote myös ilman ajanvarausta sekä Ratinassa että Messukeskuksessa.

Tampereella rokotukset etenevät hyvin ja ensimmäisten rokotusten osalta kattavuus on kaikissa ikäryhmissä parempi kuin Suomessa keskimäärin.

Erityisesti nyt toivotaan, että nuoret kävisivät aktiivisesti ottamassa koronarokotteen, jotta Pirkanmaalla kohonneet koronatartunnat saataisiin hillittyä. Pirkanmaalla epidemiatilanne on mennyt huonoon suuntaan ja 20.7. Pirkanmaa siirtyi koronaepidemian perustasolta kiihtymisvaiheeseen. Tartunnat painottuvat tällä hetkellä nuoriin ikäryhmiin: 41 prosenttia viime viikon tartunnoista tuli 20–29-vuotiaille. Tamperelaisista 20–29-vuotiaista 65 prosenttia on rokotettu ensimmäisen kerran. Nuorten ahkera rokotuksessa käyminen on nyt erityisen tärkeää, koska oppilaitosten lukuvuoden alku on lähellä. Jotta arkeen voidaan palata mahdollisimman normaalisti, koronatilanne on tarpeen saada hallintaan.

Tarkista rokotusyksiköiden aukiolojat sivulta:

***
Tiedotetta päivitetty
5.8.2021: Korvattu rokotusyksiköiden aukioloajat linkillä www.tampere.fi/koronarokotukset-sivulle, koska rokotusyksiköiden aukioloajat ovat muuttuneet.
9.8.2021: Lisätty linkki Rokotukset jatkuvat Ratinassa elokuussa -tiedotteeseen ja muutettu tehosterokotuspaikkaa koskevaa tietoa.
23.8.2021: Vaihdettu linkki Messukeskus on suljettu - Rokotukset jatkuvat Ratinassa -tiedotteeseen.
7.9.2021: Lisätty linkki Tehosterokotuksen voi aikaistaa kuuteen viikkoon Tampereella -tiedotteeseen


Lisätietoja

Apulaisylilääkäri
Sari Torkkeli
puhelin 040 800 4319
sähköposti [email protected]

Osastonhoitaja
Sinikka Lahdensivu
sähköposti [email protected]


Teksti Aila Rajamäki