Siirry sisältöön

Opiskelijavaihtoon tai työkomennukselle lähteville jonotuslista ylijääviin koronarokotteisiin

Julkaistu 1.6.2021 12.18

Tampereen kaupunki on perustanut jonotuslistan niille tamperelaisille, jotka tarvitsisivat koronarokotukset nopeutetulla aikataululla ulkomaille töihin tai opiskeluvaihtoon lähdön vuoksi.

Koronarokotusruisku pahvialustalla.
 

Listalla olevien pitää olla valmiita tulemaan nopeasti rokotukseen, sillä heille soitetaan ja tarjotaan rokotusta, jos päivän päätteeksi jää ylimääräisiä rokotteita.

Listalla olevat voivat saada ensimmäisen rokotteen normaalia nopeammin, mutta sen avulla ei voi lyhentää ensimmäisen ja toisen mRNA-rokotteen 12 viikon annosväliä.

Listalle voivat ilmoittautua pitkäaikaisesti, yli kolme kuukaudeksi ulkomaille esimerkiksi rauhanturvaamistehtäviin, töihin tai opiskelijavaihtoon menossa olevat tamperelaiset sekä heidän mukanaan lähtevät yli 16-vuotiaat perheenjäsenet. Sen sijaan vapaa-ajan matkustamisen vuoksi listalle ei pääse.

Listalle voi ilmoittautua soittamalla terveyspalvelujen neuvontaan numeroon 03 5657 0023 (joka päivä klo 7–22). Rokotukseen tullessa tulee olla todiste siitä, että henkilöllä on oikeat perusteet nopeutetulla aikataululla rokottamiseen.

***
Tiedotetta päivitetty
3.6.2021: Lisätty tarkennus, että rokotteiden 12 viikon annosväliä ei voi lyhentää listastalle ilmoittautumalla.
4.6.2021: Lisätty tarkennus, että pitkäaikaisella tarkoitetaan vähintää kolmea kuukautta kestävää vaihtoa tai työkomennusta sekä perheenjäsenten alaikäraja.


Teksti Marika Haapala

Kuvat Veli-Matti Lahdenniemi