Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki käynnistää työhön ja osaamiseen keskittyvät live-lähetykset

Julkaistu 24.5.2021 15.34

Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelut käynnistää työhön ja osaamiseen keskittyvät Kohtaamisia.-live-lähetykset. Työnhakijat ja työnantajat pääsevät kohtaamaan työhön, työnhakuun, osaamisen kehittämiseen ja verkostoitumiseen keskittyvien etätapahtumien äärellä. Lähetykset starttaavat rakennusalan tapahtumalla 27.5.

Himmeästi valaistussa studiossa kolme tuolia pyöreän pöydän ympärillä, taustalla viherkasveja hyllyissä. Oikealla kamerat kuvausta odottamassa.
 

Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelut on rakentanut Finlaysonille studiotilan, jossa aletaan tehdä erilaisia live-lähetyksiä ja videoita tamperelaisille työnhakijoille ja työnantajille. Tavoitteena on luoda edellytyksiä osaavan työvoiman ja työn kohtaamiselle. Tapahtumia suunnitellaan myös yrittäjille ja yrittäjyydestä kiinnostuneille.

– Haastattelimme yhdessä Business Tampereen ja kaupunkiseudun kuntien kanssa 500 alueen yritystä. Haastattelukierros paljasti, että monen kasvuhaluisen yrityksen kasvun esteenä on pula osaajista. Studio mahdollistaa uudenlaisen tavan edistää osaajien löytämistä yrityksiin, kertoo palvelupäällikkö Elina Wallin työllisyys- ja kasvupalveluista.

Suunnitteilla on muun muassa paneelikeskusteluja, tietoiskuja sekä työntekijöitä kaipaavien toimialojen esittelyjä. Lähetyksissä oman näkökulmansa pääsevät kertomaan työnhakijat, yritykset, työnantajat, oppilaitokset sekä henkilöstöpalvelualojen yritykset.

Ensimmäiset virtuaalitapahtumat studiosta lähetetään toukokuun aikana. Tapahtumia voi seurata Tampereen työllisyys- ja kasvupalvelujen Youtube-kanavalla. Lähetykset ovat katsottavissa myös jälkikäteen. Kielenä on pääosin suomi, mutta toisinaan myös englanti. Osallistuminen on aina maksutonta. Tampereen kaupunki kutsuu myös yhteistyökumppanit ideoimaan ja järjestämään tapahtumia yhteistyössä.

Virtuaalinen toteutus tuo uusia mahdollisuuksia

Virtuaali- ja videosisällöistä vastaava yrityskoordinaattori Timo Riipinen kertoo, että ihmisiä pyritään nyt tavoittamaan niissä kanavissa, joissa ihmiset liikkuvat. Etätoteutus mahdollistaa osallistumisen itselle sopivasta paikasta ja itselle sopivaan aikaan. Lisäksi tapahtumia pystytään järjestämään tarvittaessa nopeastikin.

– Virtuaalisuuden myötä voimme tarjota mahdollisuuden osallistumiseen kauempanakin asuville, ja houkutella näin osaajia Tampereelle. Samalla pystymme edistämään kansainvälistä liikkuvuutta, kertoo Elina Wallin.

Live-lähetyksien ja videoiden myötä työnantajat saavat apua rekrytointien edistämiseen. Osallistuminen tehdään työnantajille mahdollisimman vaivattomaksi.

Live-lähetysten juontajana toimiva tapahtumakoordinaattori Sara Kauppinen huomauttaa, että virtuaaliset tapahtumat antavat osallistujille mahdollisuuden sellaiseen vaikuttamiseen ja vuorovaikutukseen, joka paikan päällä järjestettävässä tapahtumassa ei välttämättä olisi mahdollista.

– Virtuaalisuuden myötä kynnys vuorovaikutukseen ja omien ajatusten esille tuomiseen madaltuu, Kauppinen kertoo.

Lähetykset starttaavat rakennusalan tapahtumalla

Kohtaamisia. -live-lähetykset starttaavat torstaina 27.5. rakennusalan tilaisuudella. Rakennusalan mahdollisuudet -tapahtuma on suunnattu rakennusalalle kouluttautuneille sekä rakennusalasta kiinnostuneille työnhakijoille.

Tilaisuudessa HR-konsultti Juhani Piilonen Staffpointilta ja rakennusalan yhteyspäällikkö Antti Hölli Baronalta jakavat konkreettisia vinkkejä työnhakuun sekä vuokratyön avulla työllistymiseen ja kertovat avoinna olevista työpaikoista. Tampereen seudun ammattiopisto Tredu ja Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKK puolestaan kertovat rakennusalan koulutusmahdollisuuksista.

– Tapahtuma on ajankohtainen. Kun siirrytään kesää kohti, rakennusalalla riittää hommia, yrityskoordinaattori Timo Riipinen kertoo.

Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton, eikä siihen tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Jos olet kiinnostunut olemaan mukana Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelujen live-lähetyksissä, ota yhteyttä sähköpostilla:
[email protected]


Lisätietoja

Palvelupäällikkö
Elina Wallin
puhelin 041 730 2919
sähköposti [email protected]

Yrityskoordinaattori
Timo Riipinen
puhelin 040 806 3616
sähköposti [email protected]

Tapahtumakoordinaattori
Sara Kauppinen
puhelin 041 731 0416
sähköposti [email protected]


Teksti Emilia Aakko

Kuvat Timo Riipinen