Siirry sisältöön

Siivoussukelluksia Tampereen uimarannoilla

Julkaistu 21.5.2021 14.50

Kaupungin jokavuotiset siivoussukellukset on aloitettu uimarannoilla. Kaikki 31 uimarantaa- ja paikkaa käydään läpi kesäkuun puoleen väliin mennessä. Siivoussukelluksia tehdään pääasiassa iltaisin ja viikonloppuisin, jolloin Tampereen Urheilusukeltajien vapaaehtoiset harrastajasukeltajat käyvät läpi rantavedet ja etenkin laitureiden vierustat sekä hyppypaikat, siivoten pois roskia ja vaaraa aiheuttavia esineitä.

Esineitä, joita on löydetty sukellusreissulta.
 

Rannalla olijat suhtautuvat sukelluksiin sinänsä positiivisesti, mutta vastaanotto rannalle saavuttaessa saattaa olla hyvinkin negatiivista. Siivoustiimeillä on siviiliautoissaan työmaavilkut, mutta heitä häiritään ja satunnaisesti komennetaan autoineen pois rannalta. Sukeltajat toivovatkin ihmisiltä ymmärrystä ja työrauhaa, sillä he ovat liikkeellä hyvällä asialla ja varusteiden kanssa on päästävä mahdollisimman lähelle vesirajaa. TaUrsun parikymmentä sukeltajaa siivoavat uintivesiä Tampereen Infra Oy:n toimeksiannosta.

Sukeltajia työssään

Toinen siivouskierros rannoilla tehdään uimakauden päätyttyä, ja kauden aikanakin voidaan tehdä puhtaanapitosukelluksia, jos siihen on tarvetta. Vedestä löytyy yleensä tavaraa laidasta laitaan, kuten polkupyöriä, harrastusvälineitä ja muuta uimarannoille tyypillistä roskaa. Siivouksen lisäksi sukeltajat varmistavat, että uintipaikka on uimareille turvallinen.

Tampereen Infra Oy vastaa kaupungin rantojen kunnossapidosta ja ottaa vastaan myös rantojen käyttäjiltä saadut toiveet, palautteet, hoitopyynnöt ja muut huomiot. Mahdollisesti vaaraa tai haittaa aiheuttavista asioista voi laittaa palautetta suoraan sähköiseen palautejärjestelmään tai soittamalla, sillä rannoilla on käytössä myös nauhoittava ilkivaltapuhelin. Siihen voi soittaa ympäri vuorokauden, ja vastaajaviestit kuunnellaan arkisin päivittäin. Puhelinnumero löytyy uimarannan infotaulusta.


Lisätietoja

Työnjohtaja
Tea Leppänen
puhelin 041 730 6691
sähköposti [email protected]


Teksti Satu Jarva

Kuvat Satu Jarva