Siirry sisältöön

Oletko kiinnostunut sijaisvanhemmaksi ryhtymisestä?

Julkaistu 17.5.2021 9.46

Tampereen kaupungin perhehoito Luotsi etsii uusia sijaisperheitä lapsille. Jos olet kiinnostunut sijaisvanhemmaksi ryhtymisestä, tule mukaan Luotsin etätapahtumaan. Tilaisuus pidetään maanantaina 24.5.2021 klo 18–19.30 Teamsissa.

Kirjaa lattialla lukeva lapsi
 

Uusia sijaisperheitä tarvitaan jatkuvasti eri-ikäisille tilanteissa, joissa lapsi ei voi asua omassa kodissaan. Nyt etsitään perheitä, jotka voivat toimia päivystävinä tai pitkäaikaisina sijaisperheinä. Tällä hetkellä pitkäaikaisia sijaisperheitä tarvitaan erityisesti alakouluikäisille lapsille. Päivystäviä sijaisperheitä etsitään etenkin leikki-ikäisille ja sitä vanhemmille lapsille.

Päivystävä sijaisperhe ottaa lapsen hoitoonsa kriisitilanteesta. Sijoitus voi kestää muutamasta päivästä yli vuoteen. Pitkäaikaista sijaisperhettä tarvitaan, kun lapsi huostaanotetaan. Pitkäaikainen sijaisperhe hoitaa lasta tarvittavan ajan, usein aikuisikään saakka.

Perhehoito Luotsista voi kysyä lisätietoja toiminnasta puhelimitse infonumerosta 040 800 4200.

Perhehoito Luotsi kouluttaa ja tukee sijaisperheitä

Perhehoito Luotsi on Tampereen kaupungin lastensuojelun sijaishuollon asiakasohjausyksikkö. Se vastaa sijais- ja tukiperheiden kouluttamisesta sekä tukee sijaisvanhempia hoito- ja kasvatustehtävässä lapsen sijoituksen aikana.

Nyt järjestettävä etätapahtuma on tietoisku, jossa Luotsin työntekijät kertovat sijaisperheenä toimimisesta, sijaisperheiden ennakkovalmennuksesta sekä Perhehoito Luotsin toiminnasta. Tapahtumassa on mahdollisuus kysyä ja keskustella verkkoyhteyden välityksellä. Kysymyksiä voi lähettää myös etukäteen samalla, kun ilmoittautuu tapahtumaan.

Etätilaisuuteen voi ilmoittautua etukäteen Perhehoito Luotsin verkkosivuilla olevalla lomakkeella. Kun ilmoittautuminen on tehty, saat paluupostina linkin Teams-tapahtumaan ja lyhyen ohjeistuksen Teamsin käytöstä.


Lisätietoja

Sosiaalityöntekijä
Milka Volanto
puhelin 050 347 3526
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Toivanen