Siirry sisältöön

Tuomas Salovaara on Tampereen kaupungin uusi satamavastaava

Julkaistu 12.5.2021 9.54

Tuomas Salovaara aloitti Tampereen kaupungin satamavastaavan tehtävässä 10.5.2021 alkaen. Satamavastaava johtaa satamatoimistoa, ja hänen tehtävänään on kaupungin satama- ja pienvenesatamatoiminnan sekä vesiliikenteen väylien ylläpito ja kehittäminen.

Merikapteeni Tuomas Salovaara tulee uuteen pestiinsä Finnlines Oyj:ltä, jonka laivoilla hän on seilannut edelliset seitsemän vuotta.

–Olen ollut 2000-luvulta alkaen merillä, ja minulla on myös kokemusta taloushallinnon tehtävistä, joihin myös olen kouluttautunut, kertoo Tuomas Salovaara.

Viidennen polven tamperelainen on innostunut kotikaupungissaan avautuneesta uudesta tehtävästä ja Tampereen hienoista vesistöistä, jotka ovat tuttuja myös oman veneilyharrastuksen kautta. Kaupunkilaisille tärkeissä satamapalveluissa ja niiden kehittämisessä riittää haastetta jatkossakin.

–Harvassa kaupungissa on meneillä yhtä monia isoja rakennushankkeita. Satamien kannalta tärkeitä hankkeita ovat Naistenlahden, Ranta-Tampellan, Hiedanrannan, Santalahden ja Hatanpään alueet, ja näihin tuodaan myös satamatoimiston näkemystä, Tuomas Salovaara toteaa.

–Odotan myös, että pääsen tehtävässäni tekemään yhteistyötä tamperelaisen veneilyseurojen kanssa, Salovaara sanoo.

Satamavastaavan yksi tärkeä tehtäväkenttä onkin sidosryhmäyhteistyö viranomaisten, kuntalaisten, veneseurojen, kaupunkiorganisaation sekä muiden seudun kuntien kanssa.

Venepaikkojen vuokraus on myös satamatoimiston keskeistä työsarkaa. Viime vuosina venepaikkojen vuokrauksessa on otettu harppaus digiaikaan, ja venepaikat voi varata verkkopalvelun kautta. Tuomas Salovaara toivookin, että yhä useampi löytäisi uuden palvelun.

Satamatoimisto kuuluu kaupunkiorganisaatiossa kaupunkiympäristön palvelualueen rakennuttamisen ja ylläpidon palveluryhmään. Satamavastaavan päätoimipaikka on Frenckellissä, mutta tavoitteena on palvella veneilijöitä myös Naistenlahdessa sijaitsevassa satamatoimistossa.

Satamavastaava Tuomas Salovaara Laukontorin satamassa
Tuomas Salovaara aloitti satamavastaavan työt toukokuussa 2021. Tampereen kaupungilla on 23 laituri- ja poijupaikkasatamaa sekä 67 soutuvenerantaa eri puolilla Tampereen järviä. Laukontorin ja Alarannan satama on yksi merkittävistä satamista, josta on laivaliikennettäkin.

Lisätietoja

Satamavastaava
Tuomas Salovaara
puhelin 041 731 0639


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen

Kuvat Laura Happo