Siirry sisältöön

Kaupunki vuokraa kerros- ja rivitalotontteja Härmälänrannasta Hervantajärveltä, Kalevasta ja Särkänniemestä

Julkaistu 22.4.2021 9.14

Tampereen kaupunki vuokraa kerros- ja rivitalotontteja Härmälänrannan, Hervantajärven, Särkänniemen ja Kalevan alueilta. Tontteja vuokrataan sekä vapaarahoitteiseen että valtion tukemaan asuntotuotantoon. Asunto- ja kiinteistölautakunta päätti 21.4.2021 yhteensä kuuden tontin vuokraamisesta. Niiden yhteenlaskettu rakennusoikeus on noin 25 000 kerrosneliömetriä.

Rakentuvaa Härmälänrantaa asuinalueen keskustassa
 

Härmälänrannan tontti sijaitsee keskeisellä paikalla asuinaluetta. Sen eteläpuolella sijaitsee entisen tehdasalueen hallintorakennus ja Sisun aukio.

Kerros- ja rivitalotonttien haku oli avoinna 17.12.2020–5.2.2021.

Kohteissa edellytetään monipuolista asuntojakaumaa. Asuntojen lukumäärästä vähintään 25 % on oltava kahden makuuhuoneen asuntoina. Näistä ainakin puolet tulee toteuttaa pinta-alaltaan vähintään 60 m2:n kokoisina. Asuntojakauman toivotaan sisältävän myös suuremmille perheille sopivia asuntoja. Kaikkien asuntojen keskipinta-alan tulee olla yli 40 m2. Asuntojakauma tarkastellaan hankekohtaisesti.

–Nyt luovutettavien tonttien avulla saadaan runsaasti uusia asuntoja täydentämään kaupunkirakennetta eri puolilla Tamperetta. Lautakunta pitää myös hyvänä, että tontinluovutusten avulla varmistutaan myös monipuolisen asuntokannan syntymisestä halutuille asuinalueille, perheasuntoja unohtamatta, toteaa apulaispormestari Jaakko Stenhäll.

Härmälänrannan asuntotontti vuokrataan ryhmittymälle, johon kuuluvat Tampereen Vuokratalosäätiö sr, Asuva Oy sekä Insinööritoimisto LaRa Oy:lle. Tontilla on rakennusoikeutta yhteensä 10 350 kerrosneliömetriä. Asuva Oy rakentaa tontille tilavia, korkeatasoisia omistusasuntoja. Tampereen Vuokratalosäätiö sr:n tuotanto on valtion pitkän korkotuen vuokra-asuntotuotantoa, johon sisältyy myös sosiaalista asuttamista kohderyhmänä päihde- ja mielenterveyskuntoutujat sekä asunnottomuustaustaiset. Insinööritoimisto LaRa Oy ryhmärakennuttaa tontille kaupunkipien- ja rivitaloja. Tontti sijaitsee Valmetinkadun, Rollikankadun, Lättähatunkadun ja Fontellinkadun rajaamassa korttelissa. Tontille voi rakentaa enintään seitsemänkerroksisia asuinrakennuksia.

Särkänniemen tontti vuokrataan Mangrove Oy:lle. Tontille tulee lyhyen korkotuen vuokra-asuntotuotantoa. Tontti sijaitsee osoitteessa Tikkutehtaanrinne 5, lähellä rataa uudella asuinalueella, joka sijaitsee Santalahdessa ja Särkänniemessä.

Kalevassa sijaitse tontti vuokrataan YH-Antura Oy:lle. Tontille rakennetaan kohtuuhintaisia korkotuettuja vuokra-asuntoja. Tontti sijaitsee uudella Kalevankulman alueella eli ns. Iskun ja Tampere Areenan korttelissa suunnilleen kävelyn ja pyöräilyn alikulkutunnelin kohdalla osoitteessa Ylämummo 11/Jäähallinkaari 16.

Hervantajärven alueelta oli haettavana kolme tonttia. Kaakamonkaari 6:ssa sijaitseva tontti vuokrataan Tampereen Taloteko Oy:lle. Tontille rakennetaan vapaarahoitteisia asuntoja. Tontille voi rakentaa kaksikerroksia taloja.

Hervantajärvellä osoitteessa Kaakamonkaari 10 sijaitseva tontti vuokrataan MVH-Asunnot Oy:lle, ja sinne on tarkoitus rakentaa kehitysvammaisten asuntoryhmä, kehitysvammaisten tukiasuntoja ja lisäksi tavallisia vuokra-asuntoja. Kehitysvammaisten asunnot suunnitellaan yhdessä kaupungin edustajien kanssa.

Hervantajärvellä osoitteessa Kaakamonkaari 14 sijaitseva tontti vuokrataan Rakennusliike J. Malm Oy:lle. Tontille rakennetaan omistusasuntoja. Tontilla saa rakentaa kaksi–nelikerroksisia taloja.


Lisätietoja

Apulaispormestari
Jaakko Stenhäll
puhelin 045 137 8505

Kiinteistöjohtaja
Virpi Ekholm
puhelin 0400 205 044


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen