Siirry sisältöön

Vaitinaron puistoraitti jatkaa Näsijärven rantareittiä - suunnitelma nähtävänä

Julkaistu 20.4.2021 9.24

Lielahteen Vaitinaroon on suunniteltu uusi puistoraitti jatkamaan Näsijärven rantareittiä. Reittiosuus ulottuu uittotunnelilta Hiedanrantaan.

Suunnitelmaehdotus on nähtävänä ja kommentoitavana verkossa 20.4.–5.5.2021 www.tampere.fi/puistosuunnitelmat sekä Tampereen palvelupisteessä, Frenckellinaukio 2 B.

Puistoraitti rakennetaan tilan puutteen vuoksi haastavaan paikkaan, Paasikiventien ja Näsijärven väliseen, jyrkkään luiskaan. Raitin alle sijoitetaan hulevesiviemäri.

Näsijärven rantaviivaa tuetaan osittain korkealla tukimuurilla. Tukimuurin taakse asennetaan myöhemmin maakaasuputki ja rakennetaan sitä palveleva huoltotie. Vesakkoa ja nuoria koivuja joudutaan poistamaan hulevesiviemärin ja raitin tieltä.

Puistoraitti valaistaan ja sen varrelle asennetaan muutamia penkkejä. Raitin varrelta pyritään löytämään puiden istutuspaikkoja väljempiin kohtiin. Lisäksi tutkitaan, voisiko tukimuuriin kasvattaa köynnöskasvillisuutta. Myös niittykasvillisuutta voidaan istuttaa käytävän reunaan.

Raitin leveys vaihtelee neljästä metristä kolmeen metriin ja se on talvikunnossapidettävä. Raitti päällystetään kivituhkapinnalla.

Ensimmäisessä vaiheessa rakennetaan hulevesiviemäri ja alueen rakentamista palveleva työmaatie, joka myöhemmin viimeistellään puistoraitiksi. Rakentamisen toisessa vaiheessa toteutetaan tukimuuri. Ensimmäinen vaihe esitetään rakennettavaksi tänä vuonna.


Lisätietoja

Erikoissuunnittelija
Anna Levonmaa
puhelin 040 139 9288


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen