Siirry sisältöön

Hervantaan rakennetaan uusi Latsaruksen puisto - suunnitelma nähtävänä

Julkaistu 13.4.2021 8.45

Itä-Hervantaan rakennetaan uuden ja vielä rakentuvan kerrostalokorttelin keskelle uusi viheralue, Latsaruksen puisto. Puiston pohjoispäähän sijoittuu monipuolinen leikki-, peli- ja kuntoilupaikka ja kapenevasta eteläpäästä löytyy luonnonmukainen, viihtyisä niittyalue. Puistoon istutetaan myös eri lajista puustoa.

Suunnitelmaluonnos on nähtävänä 13.–27.4.2021 verkossa www.tampere.fi/puistosuunnitelmat sekä Tampereen palvelupisteessä, Frenckellinaukio 2 B. Palautetta siitä voi antaa nähtävilläoloaikana.

Latsaruksen puisto sijaitsee Tieteenkadun, Tutkijankadun, Tietoraitin ja Latsaruksen polun rajaaman asuinkorttelin keskellä. Korttelin itäpuolella sijaitsevat Tampereen seudun ammattiopiston Tredun rakennukset. Kolmion muotoisen puiston kahdella reunalla kulkevat asfalttipintaisen kävely- ja pyörätiet, ja niiltä on yhteys korttelia ympäröiville kaduille. Leikkipaikka sijoittuu puiston leveämpään pohjoisosaan.

Leikkipaikan välinevalikoimasta löytyvät keinut, jousikiikut, karuselli, kiipeilytelineet, Panna-areena ja ulkokuntoiluväline. Panna-areena soveltuu erityisen hyvin erilaisten pallopelien kentäksi. Kuntoiluväline sopii koko kehon lihaskuntoharjoitteluun. Leikkipaikalle tulee pöytä-penkkiryhmä ja penkkejä, ja penkkejä tulee myös pääkäytävien varrelle. Puistokäytävät ja leikkipaikka valaistaan. Leikkipaikan turva-alueet ovat hiekkatekonurmi- ja käytävät kivituhkapintaisia.

Avoin monimuotoinen niittyalue ja monilajista puustoa

Muu osa puistosta on pääosin maisemaniittyä, leikkipaikan länsipuolella on pienempi nurmikkoalue. Hoidon tavoitteena on avoin, viihtyisä, luonnonarvoiltaan monimuotoinen ja maisemallisesti edustava niitty. Niitylle kylvetään muun muassa kukkivia niittykasveja. Leikkipailta niittyalueelle kuljetaan leikattua niittypolkua pitkin.

Puiston reunoille ja leikkipaikan ympäristöön istutetaan monilajista puustoa kaupunkipuulinjauksen mukaisesti. Puistoon tulee tammia, jalavia, pyökkejä, pihlajia, pihtoja, vaahteroita ja lehtikuusia. Leikkipaikkaa rajataan matalakasvuisilla ja helppohoitosilla pensasryhmillä.

Puiston rakentaminen käynnistyy esirakentamisella vuonna 2021. Puisto rakennetaan valmiiksi, kun sitä ympäröivät asuinkorttelit on rakennettu.


Lisätietoja

Erikoissuunnittelija
Milja Nuuttila
puhelin 050 413 1911


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen