Siirry sisältöön

Tampellassa kunnostetaan Aleksandra Siltasen puiston leikkipaikka esteettömyys huomioiden

Julkaistu 8.4.2021 10.19

Tampellan alueella kunnostetaan Aleksandra Siltasen puiston leikkipaikka parantamalla sen viihtyisyyttä, monipuolisuutta ja esteettömyyttä.

Leikkipaikan suunnitelmaehdotus löytyy leikkipaikalta, Tampereen palvelupisteestä, Frenckellinaukio 2 B ja verkosta www.tampere.fi/puistosuunnitelmat 8.4.-23.4.2021, jolloin siitä voi antaa palautetta.

Pienikokoinen ja kaupunkimainen leikkipaikka sijaitsee Vapriikin ja Tammerkosken lähistöllä. Nykyiset leikkivälineet ovat pääosin huonokuntoisia ja välinevalikoimakin kaipaa monipuolistamista.

Esteetön monitoimiväline ja karuselli

Leikkipaikan keskelle on suunniteltu kohokohdaksi suuri, reittimäinen monitoimiväline, joka sopii esteettömäänkin leikkiin. Se koostuu erilaisista kiipeilyelementeistä, torneista ja kahdesta erikokoisesta liukumäestä. Monitoimiväline toimii eri-ikäisten leikissä ja tarjoaa haasteita isollekin joukolle yhtä aikaa muuten pienellä leikkipaikalla. Toinen uusi väline on esteetön karuselli, jossa voi pyöriä sekä pyörätuolilla että istuen penkillä.

Nykyisiä leikkivälineitä ja kalusteita säilytetään ja kunnostetaan

Leikkipaikalle tulee uusi hiekkalaatikko. Puinen pölliauto ja keinut kunnostetaan, ja pölliautoa siirretään tilaa vaativan monitoimivälineen tieltä puiston etelälaitaan.

Puiston penkit kunnostetaan, ja ne sijoitetaan molemmille puolille leikkipaikkaa. Leikkipaikan hyväkuntoinen aita portteineen ja pensasistuksineen sekä valaisimet aidan ulkopuolella säilyvät ennallaan. Roskakorit vaihdetaan uusiin.

Leikkipaikan pintamateriaaliksi on valittu hiekkatekonurmi, joka helpottaa alueen käytettävyyttä ja kunnossapidettävyyttä.

Leikkipaikka kunnostetaan vuonna 2021.


Lisätietoja

Erikoissuunnittelija
Anna Levonmaa
puhelin 040 139 9288


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen