Siirry sisältöön

Kaukajärven terveysaseman yhteydenottotavat muuttuvat 1. maaliskuuta 2021

Julkaistu 22.2.2021 13.54

Tampereella Kaukajärven terveysasemalla siirrytään uuteen toimintamalliin, jolla halutaan sujuvoittaa asiakkaan hoitoon pääsyä. Maanantaista 1. maaliskuuta 2021 lähtien terveysaseman asiakkaat ottavat terveyspalvelujen neuvonnan sijaan yhteyttä suoraan omalle terveysasemalleen.

Kaukajärven terveysaseman työntekijöitä asiakkaan kanssa.
 

Terveysasemalla yhteydenottoihin vastaa aseman oma moniammatillinen tiimi, johon kuuluu hoitajia, lääkäreitä, fysioterapeutteja ja mielenterveystyön ammattilaisia.

  • Kiireettömissä asioissa helpoin tapa on lähettää terveysasemalle verkossa yhteydenottolomake, joka löytyy osoitteesta www.tampere.fi/terveysasemat . Lomakkeelle kirjoitetaan, millaiseen asiaan tarvitsee apua. Terveysasemalta otetaan yhteyttä mahdollisimman pian, viimeistään kolmen arkipäivän aikana.
  • Terveysasemalle voi soittaa numeroon 03 5657 0325 (1.3.2021 alkaen) tai käydä paikan päällä terveysaseman palvelupisteessä (Keskisenkatu 9). Terveysasema on avoinna ma–to kello 8–16 sekä perjantaisin ja aattopäivinä kello 8–15.

Asiakkaalle voidaan myös nimetä terveysasemalta yhteyshenkilö, jonka kanssa hän voi asioida sähköisten terveyspalvelujen viestipalvelun avulla. Lisätietoja viestipalvelusta saa hoitavalta ammattilaiselta.

Kaikilla kaupungin terveysasemilla on käytössä Omaolo-verkkopalvelu, josta saa luotettavan arvion hoidon tarpeesta mihin vuorokauden aikaan tahansa. Ulkoinen linkkiOmaolo on tullut tutuksi koronavirustartuntaa epäileville, mutta se on näppärä palvelu myös monien muiden oireiden kohdalla.

Terveysaseman ollessa kiinni kiireettömissä asioissa voi kysyä neuvoa Terveyspalvelujen neuvonnasta numerosta 03 10023 ja 03 5657 0023 (joka päivä kello 7–22) ja kiireellisissä asioissa päivystysavusta numerosta 116117 (24/7). Hätätilanteessa soitetaan aina hätänumeroon 112.

Kaukajärvi on kuudes kaupungin terveysasema, joka siirtyy uuteen toimintamalliin. Mallin parhaimmiksi puoliksi on koettu tiivis yhteistyö eri ammattilaisten välillä, jolloin asiakas saa avun nopeasti ilman turhaa pompottelua paikasta toiseen.


Lisätietoja

Terveyskeskuslääkäri
Juha Leppänen
puhelin 040 639 7581
sähköposti [email protected]

Osastonhoitaja
Kati Sipilä
puhelin 040 801 2614
sähköposti [email protected]


Teksti Marika Haapala

Kuvat Opa Latvala