Siirry sisältöön

Vuoden kulttuuriteko -palkinto G Livelab Tampereelle

Julkaistu 9.2.2021 14.19

Tampereen kaupunki palkitsee vuosittain vuoden kulttuuriteon tunnustuspalkinnolla. Vuoden 2020 kulttuuripalkinnolla palkitaan G Livelab Tampere, joka on 2019 Koskipuistoon Frenckellin entiseen pannuhuoneeseen perustettu elävän musiikin keikkapaikka.

Vuonna 2019 Tampereelle perustettu G Livelab on uudistanut kaupungin musiikkitarjontaa ja on uusi arvokas lisä alueen kulttuurielämään. Klubi tarjoilee laadukkaita esiintyjiä lähes kaikista genreistä: jazzin kansainvälisten tähtien vierailuja, rokkikeikkoja, klassista musiikkia ja lastenkonsertteja.

Huippuäänentoistolla varustettu tunnelmallinen sali vie musiikkikokemuksen uudelle tasolle. Poikkeusaikana musiikkiklubi on urheasti innovoinut ja järjestänyt tapahtumia aina kun on koronarajoitusten osalta ollut mahdollista. Klubin toiminta on elävöittänyt Vanhan kirjastotalon puistoa niin kesällä kuin talvellakin.

Tampereen kaupungin apulaispormestari Johanna Loukaskorven mukaan koronapandemia on kurittanut tapahtuma-alaa ennennäkemättömän rankasti ja vaikeuttanut luovan alan toimijoiden mahdollisuuksia tehdä työtään.

- Sivistys- ja kulttuurilautakunta halusi palkita kulttuuritekopalkinnolla tänä vuonna alueellamme toimivan yrityksen, joka on koronavuonna luonut uusia ratkaisuja, jotta kuntalaisilla on ollut mahdollisuus rajoitusten keskelläkin nauttia laadukkaasta klubimusiikista, Johanna Loukaskorpi sanoo.

- Vuoden kulttuuriteko -palkinnon saaminen lämmittää mieltä erittäin paljon. Palkinto kuuluu tietenkin koko G Livelabin upealle tiimille sekä omistajallemme Muusikkojen liitolle. Olemme tehneet parhaamme, että ihmisillä olisi nyt poikkeusaikanakin mahdollisuus elävän musiikin kokemiseen, sillä taiteen hyvää tekevä energia välittyy parhaiten suoraan estradilta yleisöön, sydämestä sydämeen. Musiikin voima auttaa kriisin yli, G Livelabin Tampereen toimitusjohtaja Annamaija Saarela kiittää.

Kulttuuritekopalkinnon perusteena on erityinen ponnistus tamperelaisen kulttuurikentän kehittämisessä tai rikastuttamisessa. Palkinnon saajasta päätettiin kuntalaisten ehdotusten perusteella sivistys- ja kulttuurilautakunnan kokouksessa tammikuussa. Ehdotuksia palkinnon saajista annettiin yhteensä lähes 300. Palkinnon luovutti G Livelabille apulaispormestari Johanna Loukaskorpi Raatihuoneella järjestetyssä tilaisuudessa tiistaina 9.2.2021.


Tampereen kaupungin Vuoden 2020 kulttuuriteko -palkinnon luovutti apulaispormestari Johanna Loukaskorpi (takana) Raatihuoneella järjestetyssä tilaisuudessa tiistaina 9.2.2021. Palkinnon vastaanotti G Livelab Tampereen toimitusjohtaja Annamaija Saarela. Edessä myös G Livelabin tuottaja Jaani Haapasalo. Takana sivistysjohtaja Lauri Savisaari ja sivistys- ja kulttuurilautakunnan varapuheenjohtaja Matti Helimo.

Lisätietoja

Apulaispormestari
Johanna Loukaskorpi
puhelin 040 806 3691


Teksti Aila Rajamäki

Kuvat Hanna Leppänen