Siirry sisältöön

Tampereen Tammelan uudelle stadionille esitetään 8000 katsojapaikkaa

Julkaistu 14.12.2020 15.52

Tampereen kaupunginhallitus päätti 14.12.2020 esittää valtuustolle, että Tammelan stadionille tulee 8000 katsojapaikkaa. Hankkeeseen varattua määrärahaa nostetaan 2,18 miljoonalla eurolla. Koko stadionin kustannusarvio on 28,4 miljoonaa euroa.

Alunperin suunniteltu 6200 katsojan kapasiteetti voisi rajoittaa ylempien sarjatasojen otteluiden järjestämistä uudella stadionilla. Tampereen kaupunki teettikin selvityksen, jossa tutkittiin mahdollisuutta katsomakapasiteetin kasvattamiseen. Selvityksen mukaan katsomoa voidaan laajentaa sijoittamalla parvikatsomo pääkatsomon päälle. Näin stadionin luokitus nousee UEFAn kategoriasta 3 kategoriaan 4. Kategorian nostolla on mahdollista tavoitella kansainvälisten otteluiden järjestämistä Tampereella.

Kaupunginhallitus linjasi, että Tampereen kaupunki edellyttää Suomen Palloliiton kautta haettavan UEFA:n HaTrick investointiavustuksen toteutumista 1 miljoonan euron suuruisena toteuttaakseen laajemman katsomokapasiteetin. Hankkeelle haetaan myös opetus- ja kulttuuriministeriön merkittävien liikuntapaikkahankkeiden tukea.

"Tampereella on mahdollisuus kehittyä Suomen tapahtumien ja elämysten ykköskaupungiksi. Meillä on oltava tulevaisuudessakin hyvät puitteet harrastaa urheilua ja kulttuuria monipuolisesti, matalalla kynnyksellä ja kaikissa elämänvaiheissa. Uusi Tammelan stadion kannattaa rakentaa kerralla kunnolla ja niin, että se vastaa stadionille asetettaviin odotuksiin. Näin mahdollistetaan jalkapalloilun olosuhteet pitkäikäisesti ja kestävästi", sanoo Tampereen pormestari Lauri Lyly.

Tammelan stadion –hankkeeseen kuulu stadionin lisäksi alueelle rakennettavat asunnot ja pysäköintilaitos sekä liiketilat. Hankkeen toteutusmalli on ns integroitu projektitoteutus. Siinä osapuolet suunnittelevat ja toteuttavat hankkeen sekä kukin vastuullaan olevat omat projektinsa ja sovittavat ne yhteen. Mukana ovat Tampereen kaupunki, Pohjola Rakennus Oy Suomi, YIT Suomi Oyj ja JKMM Arkkitehdit Oy.

Rakentaminen on tarkoitus aloittaa kesäkuussa 2021 ja stadion voitaisiin ottaa käyttöön marraskuussa 2023.


Lisätietoja

Hankepäällikkö
Jarmo Viljakka
puhelin 040 806 4105
sähköposti [email protected]

Kiinteistöjohtaja
Virpi Ekholm
puhelin 0400 205 044
sähköposti [email protected]