Siirry sisältöön

Hatanpään puistosairaalan osasto ja geriatrian poliklinikka siirtyvät Tampereen kaupungille

Julkaistu 9.11.2020 14.46

Yksi vuodeosasto ja geriatrian poliklinikka siirtyvät takaisin Tampereen kaupungille Pirkanmaan sairaanhoitopiiriltä. Tampereen kaupungin hallitus hyväksyi 9.11.2020 kaupungin ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän väliset liiketoiminnan siirtoa koskevat sopimukset ja toimintojen siirtämisen.

Hatanpään sairaalan erikoissairaanhoidon toiminta liitettiin osaksi Pirkanmaan sairaanhoitopiirin toimintaa vuoden 2018 alusta. Pirkanmaan sairaanhoitopiirille siirtyi tuolloin viisi sisätautiosastoa ja kolme geriatrista osastoa. Vuonna 2019 yksi sisätautiosastoista siirtyi Sydänsairaalalle ja yksi geriatrisista osastoista Tampereen kaupungille. Silti edelleen erikoissairaanhoidon vuodeosastopaikkoja on Pirkanmaan sairaanhoitopiirillä liikaa ja toisaalta perusterveydenhuollon vuodeosastopaikkoja Tampereen kaupungilla liian vähän.

Tarkoituksenmukaista on siirtää Puistosairaalassa osasto HV3:n tiloissa toimiva sisätautiosasto ja sen henkilöstö vuoden 2021 alusta Tampereen kaupungin toiminnaksi. Geriatriakeskuksen tavoitteena oli tarjota vaativamman tason muistisairausdiagnostiikkaa ja -konsultaatioita koko Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueelle. Käytännössä toiminta muotoutui pääosin iäkkäitä tamperelaisia ja orivesiläisiä palvelevaksi poliklinikaksi. Koska sosiaali- ja terveysministeriön suositusten mukaisesti kuntien tulisi järjestää geriatrian poliklinikkatoiminta lähipalveluna perusterveydenhuollossa, on geriatrian poliklinikan siirtäminen takaisin Tampereen kaupungille linjauksen mukaista ja palvelee hyvää hoitoketjua. Erikoissairaanhoidossa toimiva geriatrin konsultaatiotoiminta jää Tays:n toiminnaksi.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä on käyty yhteistoimintaneuvotteluja henkilöstön asemaan merkittävästi vaikuttavista muutoksista työn organisoinnissa, sairaanhoitopiirin palvelurakenteessa sekä Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ja Tampereen kaupungin välisessä yhteistyössä. Siirtyvien toimintojen henkilöstö siirtyy sairaanhoitopiiriltä Tampereen kaupungille työsopimuslain ja viranhaltijalain liikkeenluovutusta koskevien säännösten mukaisesti. Osasto ja geriatrian poliklinikka siirtyvät vuoden 2021 alusta perustettavaan sairaalapalvelujen palveluryhmään.

***
Tiedotetta päivitetty 17.12.2020:
Tarkennettu, että kaupungille siirtyy osasto HV3:n tiloissa toimiva sisätautiosasto.


Lisätietoja

Sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelualueen johtaja
Taru Kuosmanen
puhelin 040 704 7337
sähköposti [email protected]

Hallintoylilääkäri, palvelujohtaja
Arto Lemmetty
puhelin 040 806 3669
sähköposti [email protected]


Teksti Anna-Maria Maunu