Siirry sisältöön

Kirjastosta voi jälleen lainata kausikortteja

Julkaistu 25.9.2020 10.59

Tampereen kaupunginkirjastossa kokeiltiin viime kaudella kausikorttien lainaamista urheilu- ja kulttuuritapahtumiin. Kokemukset kokeilusta olivat myönteisiä, ja kausikorttien lainaamista on päätetty jatkaa tänä syksynä.

Tampereen kaupunginkirjasto jatkaa kausikorttien lainausta kesätauon jälkeen. Tänä syksynä kirjaston yhteistyökumppaneina kausikorttilainauksessa ovat urheilun puolelta Tampereen Pyrintö (miesten Korisliiga), Koovee (miesten ja naisten salibandy), PP-70 Futsal ja Joogapaikka. Kulttuuritoimijoista kausikorttinsa ovat antaneet lainattavaksi Tampere Filharmonia, G Livelab, Tampere-talon Sorsaklubi ja Tanssiteatteri MD.

- Olemme saaneet lainattavista kausikorteista paljon kiitosta, ja ne ovat kiertäneet hyvin. Syksyn kausikortit tulevat lainattavaksi sitä mukaa, kun mukana olevien toimijoiden syyskausi käynnistyy. Osa yhteistyökumppaneistamme ei voinut tänä syksynä lähteä mukaan koronatilanteen vuoksi, mutta tilanteen normalisoituessa saamme lisää kausikortteja lainattavaksi, palvelupäällikkö Niina Salmenkangas Tampereen kaupunginkirjastosta sanoo.

Lainausehtoihin muutoksia

Kultakin yhteistyökumppanilta tulee lainattavaksi 1–2 kausikorttia. Valtaosa kausikorteista on lainattavissa pääkirjasto Metson aulan Vippi-hyllystä. Joogapaikan kausikortti on lainattavissa Sampolan kirjastosta ja PP-70 Futsalin kausikortti Tesoman kirjastosta. Lainattavilla kausikorteilla on viikon laina-aika. Kortteja ei voi varata tai uusia.

Kausikorttien lainauskäytäntöihin on tehty saadun asiakaspalautteen perusteella muutoksia, jotta mahdollisimman moni voisi lainata kausikortin. Jatkossa asiakas voi lainata saman kausikortin vain kerran vuodessa ja asiakkaalla voi olla vain yksi kausikortti kerrallaan lainassa.

Kausikorteilla on sama myöhästymismaksu kuin Vippi-kirjoilla: 0,50 euroa/päivä. Jos asiakas ei palauta korttia, häneltä peritään kausikortin hankintahinta ja palauttamatta jäänyt kortti mitätöidään.


Lisätietoja

Tampereen kaupunginkirjasto
Kirjastopalvelujohtaja
Niina Salmenkangas
puhelin 040 800 4404
sähköposti [email protected]


Teksti Emma Salmi