Siirry sisältöön

Tampere.Finland-sovelluksella voit vaikuttaa ja antaa palautetta

Julkaistu 25.6.2020 13.54

Tampere.Finland-mobiilisovelluksessa on uusi Vaikuta-osio, joka edistää kaupungin ja asukkaiden välistä vuorovaikutusta. Uusi versio sisältää myös entistä monipuolisemmin tietoa kaupungin toiminnasta, tapahtumista ja kesän 2020 aktiviteeteista, mikä palvelee myös Tampereella vierailevia.

Uusi Kesä 2020 -osio muistuttaa, että Tampere on tekemistä täynnä myös tänä poikkeuksellisena kesänä. Vaikuta-osiossa voi jättää palautetta ja tehdä vikailmoituksia kuten kaupungin verkkosivuillakin, mutta tarkemmin.

– Vikailmoituksen voi kätevästi tehdä nyt omalla puhelimella. Samalla voi ottaa kuvan esimerkiksi polulle kaatuneesta puusta, ja jos sovellukselle on antanut luvan sijainnin käyttöön, sovellus osaa viedä tiedon palautejärjestelmään automaattisesti, kertoo projektipäällikkö Anni Joela Tampereen kaupungin Smart Tampere -kehitysohjelmasta.

Palautelomakkeella voi jättää mielipiteitä, kysymyksiä, ehdotuksia, risuja ja ruusuja. Palautteeseen saa vastauksen, jos jättää yhteystietonsa. Vaikuta-osiossa on myös mahdollisuus vastata kyselyihin, joilla kaupunki kerää asukkaiden näkemyksiä ja mielipiteitä ajankohtaisista asioista.

– Nopeilla, lyhyillä kyselyillä voidaan kysyä kuntalaisten näkemyksiä valmisteilla oleviin suunnitelmiin ja saada heiltä arvokasta tietoa. Yhdessä tekemällä luodaan parhaiten asukkaiden tarpeita palveleva kaupunki, toteaa kehittämispäällikkö Hanna Karojärvi.

Ajankohtaiset asiat esillä

Sovelluksen kautta voi nyt selata tapahtumatarjontaa entistä laajemmin ja lukea Tampereen kaupungin tiedotteet kaupungin toimintaan ja palveluihin liittyvistä ajankohtaisaiheista, suunnitelmista ja päätöksistä. Tärkeimmistä ajankohtaisasioista sovelluksen käyttäjä saa halutessaan push-ilmoituksia, jolloin viesti välittyy suoraan kännykän näytölle.

Kestävää kehitystä

Tampere.Finland-sovellus kannustaa käyttäjiään kestävään kulutukseen ja liikkumiseen. Kevään aikana siihen lisättiin Kierrätys-osio, jonka avulla erilaiset kierrätyspisteet löytyvät vaivattomasti. Myös sovelluksen hiilijalanjälkilaskurin kehittäminen jatkuu.

Tampere.Finlandiin on lisätty oikopolku ilmastonmuutosta käsittelevään MY2050-seikkailupeliin. Maksuttomassa pelissä pelaajat kulkevat Tampereen keskustassa ratkomassa tehtäviä ja saavat samalla ilmastotietoa.

Hyötyä asukkaille ja matkailijoille

Tampere.Finland-sovellus sisältää paljon muutakin hyödyllistä: sähköisen kirjastokortin, reittihaun, joukkoliikenteen reitit ja aikataulut, parkkihallien vapaat pysäköintipaikat, hiilijalanjälkilaskurin, kulttuuriraitteja, menovinkit sekä Tampere Tunnetuksi Passin. Sovellusta kehitetään jatkuvasti, ja tavoitteena on, että tulevaisuudessa sovellus kattaa Tampereen alueen palveluja entistäkin monipuolisemmin.

Sovellus on kehitetty kaupungin Smart Tampere -kehitysohjelmassa Euroopan unionin Horisontti 2020 -tutkimus- ja innovaatio-ohjelman rahoittaman STARDUST-projektin ja Visit Tampereen kanssa. Sovelluksen on toteuttanut Geniem Oy, ja sen voi ladata maksutta Googlen Play Storesta ja Applen App Storesta.

Tampere.Finland-tunnus
Tampereen vaakunatunnus
Visit Tampere
Tampere tunnetuksi

Lisätietoja

Projektipäällikkö
Anni Joela
puhelin 040 721 9867
sähköposti [email protected]