Siirry sisältöön

Tampereen uimavesien lämpötila- sekä levätietoja voi seurata karttapalvelusta

Julkaistu 27.5.2020 13.14

Tampereen uimarantojen uimavesien ajantasaisia lämpötilatietoja voi seurata viimekesäiseen tapaan 1.6. - 7.8. mSwim-palvelusta. Karttapohjaisesta palvelusta saa myös tietoja uimarantojen sinilevätilanteesta.

Tampereella on 14 uimarantaa ja 17 uimapaikkaa. Tietoa karttapalveluun tuottaa Tampereen kaupungin liikunta- ja nuorisoyksikön sekä Tampereen Infran työntekijät, jotka tekevät rannoilla säännöllisiä tarkastuksia. Tarkastuksilla seurataan rantojen varustusten kuntoa, siisteyttä sekä veden lämpötilaa ja mahdollista sinilevää. Sinilevää seurataan aistinvaraisesti.

Uimavesien lämpötila- ja sinilevätiedot päivittyvät Ulkoinen linkkimSwim-palveluun tiheimmin vilkkaimmilta rannoilta, mutta myös pienemmiltä uimapaikoilta aina sitä mukaa kun niissä käydään tarkastuksilla. Jos rannalla havaitaan sinilevää, rannan sijaintipallukka kartalla on keltainen (vähän levää) tai punainen (runsaasti levää). Jos levää ei havaittu, pallukan väri on vihreä. Rannalle laitetaan aina myös varoituskyltti, jos levää on havaittu.

Ulkoinen linkkiUimavesien lämpötila- ja sinilevätiedot

Hengenpelastustaitoiset valvojat Pyynikin ja Rauhaniemen uimarannoilla

Vilkkaimmilla rannoille on palkattu kesäsiistijöitä, jotka lähettävät uimavesien lämpötila- ja levätietoja arkisin klo 13 mennessä mSwim-karttapalveluun. Siistimistyötä tekevää henkilökuntaa on Alasjärven, Elianderin, Hervantajärven, Kaukajärvi-Riihiniemen, Kaukajärvi-uimala, Peltolammin, Pyynikin, Rauhaniemen, Suolijärven, Suomensaaren, Tahmelan, Tesomajärven ja Tohlopin uimarannoilla maanantaista torstaihin klo 7 – 15 ja perjantaisin klo 7 – 13.45. Pyynikin rannalla on hengenpelastustaitoiset valvojat arkisin 8.6.-31.7. klo 11 – 18 ja Rauhaniemen rannalla 1.6. – 31.7., klo 10 - 17.

Uimaveden laatua tarkkaillaan

Uimarannoilta otetaan kesäisin 3-4 uimavesinäytettä uimarannan kävijämäärien mukaan. Uimavesinäytteistä tutkitaan veden hygieeninen laatu eli suolistoperäisten bakteerien määrä laboratoriossa. Tampereella uimarantakäynnit tekee ja vesinäytteet ottaa Tampereen Infra. Tulokset viedään rannoille ja Tampereen kaupungin verkkosivuille. Viranomaiset suorittavat myös omaa sinilevätarkkailua, jonka tuloksia voi seurata Järviwikistä: Ulkoinen linkkiwww.jarviwiki.fi

Muutoksia uimarantojen olosuhteissa

Suomensaaren uimarannalta on poistettu vanhentunut laituri ja uusi laituri asennetaan uimarantakauden alkuun mennessä. Esteettömän uimarannan rakentaminen Pyynikille aloitetaan kesällä.

Mikäli kesäpäivän aikana tekee mieli pientä purtavaa, löytyy pikainen apu kesäkioskeista joita löytyy Elianderin, Kaukajärven Riihiniemen ja Uimalan, Peltolammin, Pyynikin sekä Rauhaniemen uimarannoilta. Kioskien aukioloajat vaihtelevat rannoittain.

Uimarantojen sijaintitiedot varusteluineen sekä lämpötila- ja levätietopalvelu löytyy Uimarannat -sivulta. Uimarantojen pukutilat sekä vessat avautuvat myös 1.6. alkaen.

Muistathan hyvän hygienian uimarannoilla

Tämän hetkisen tiedon mukaan riski saada koronavirus luonnonvesissä uimisen välityksellä arvioidaan olevan alhainen. Riski liittyy lähinnä uimareiden lähikontakteissa tapahtuvaan leviämiseen jos uimassa tai yleisellä uimarannalla on samaan aikaan koronavirusta levittävä henkilö. Kuten muuallakin, myös uimarannalla on tärkeää noudattaa viranomaisten ohjeita hygienia- ja muista järjestelyistä, joilla koronaviruksen leviämistä voidaan ehkäistä. Aikuisten vastuulla on huolehtia, että myös lapset noudattavat ohjeita. Nauti rannalla olosta, mutta muista hyvä hygienia ja vastuullinen käyttäytyminen!

- Pysy kotona, jos olet karanteenissa tai tunnet olosi vähänkään kipeäksi tai olet toipilas.
- Vältä ruuhkaisia rantoja.
- Pidä uimarannalla 2 metrin turvaväli muihin.
- Muista turvaväli myös uimavedessä ollessa, mahdollisilla rannalla olevilla leikkipaikoilla sekä käymälä- ja pukuhuonetiloja käyttäessäsi.
- Niistä, yski ja aivasta rannallakin nenäliinaan.
- Muista hyvä käsihygienia.
- Varaa matkaan nenäliinoja ja mielellään myös käsihuuhdetta.
- Pidä uimaranta ja sen tilat siisteinä. Vie roskat jäteastioihin.
- Ohjaa myös lapsiasi oikeanlaiseen hygieniakäyttäytymiseen.
- Tutustu uimarannan infotauluun ja toimi rannan ohjeiden mukaisesti.Lisätietoja

Työpäällikkö
Pentti Katajisto
puhelin 050 521 5009
sähköposti [email protected]

Suunnittelija
Anna Henttonen
puhelin 040 660 2057
sähköposti [email protected]

Asiakaspalvelu, Tampereen palvelupiste
sähköposti [email protected]
puhelin 041 730 8168
avoinna ma - pe 9 - 16