Siirry sisältöön

Jokainen kuudesluokkalainen saa tänä keväänä vahvuusstipendin ja lahjakortin

Julkaistu 26.5.2020 16.49

Tampereen kaupungin nuorisopalvelut ja kasvatus- ja opetuspalvelut jakavat tänä keväänä ensimmäistä kertaa kaikille kuudesluokkalaisille vahvuusstipendin. Stipendi muistuttaa siitä, että jokainen lapsi on ainutlaatuinen.

Stipendi jaetaan yli 2000 oppilaalle koulun päättäjäisissä todistuksen mukana. Luokanopettaja kokoaa stipendiin kunkin oppilaan yksilölliset vahvuudet ja hyvät ominaisuudet. Stipendillä vahvistetaan lapsen minäkuvaa ja käsitystä omista vahvuuksista. Idea vahvuusstipendiin tuli Naantalista

– Huomasin vuosi sitten uutisista, että Naantalin kaupunki jakoi vahvuusstipendejä. Mielestäni idea oli mahtava ja lähdimme viemään asiaa eteenpäin yhdessä kasvatus- ja opetuspalveluiden kanssa. Nuorisopalvelut on todella ylpeä tästä uudesta palkitsemisen tavasta, joka menee suoraan nuorisotyön ytimeen: nuori sellaisenaan on täydellinen, kertoo nuorisopalveluiden johtava koordinaattori Tiina-Liisa Vehkalahti.

Vahvuusstipendi on yksi Tampereen kaupungin Yhdenvertaisesti sinun -kokonaisuuden alle kootuista yhdenvertaisuutta edistävistä teoista.

– Kuudesluokkalaisten vahvuusstipendi on hieno yhdenvertaisuuden teko, joka nostaa esiin jokaisen oppilaan erityislaatuisuutta. Se tukee perusopetuksen opetussuunnitelman pääajatusta siitä, että jokainen lapsi on ainutlaatuinen ja arvokas juuri sellaisena kuin on, sanoo kasvatus- ja opetuspalveluiden johtaja Kristiina Järvelä.

Pirkanmaan Osuuskauppa mahdollistaa sen, että stipendin mukana kuudesluokkalaiset saavat myös lahjakortin. Vahvuusstipendin idea tukee Pirkanmaan Osuuskaupan arvoja.

– Näemme vahvuusstipendin hyvänä itsetuntoa rakentavana työkaluna nuorten maailmassa, jossa anonyymisti kritisointi on nykyään hyvinkin helppoa ja valitettavan yleistä. Arvostaminen ja positiivisen palautteen antaminen on valtavan merkityksellistä. Osuuskaupalla tiimien psykologista turvallisuutta vaalitaan suhtautumalla työkavereihin ja heidän osaamiseensa positiivisesti. Turvallisessa työpaikassa jokainen uskaltaa kertoa oman mielipiteensä eikä epäonnistumisesta leimata. Tällaista kulttuuria on tärkeää rakentaa jo ennen työelämään astumista. Nostetaan toinen toistamme, kertoo Pirkanmaan Osuuskaupan ihmisiin ja kulttuuriin keskittyvä johtaja Sari Pelli.


Lisätietoja

Johtava koordinaattori
Tiina-Liisa Vehkalahti
puhelin 040 806 3239
sähköposti [email protected]