Siirry sisältöön

Osallistuvan budjetoinnin loppukiri alkaa - vielä viikko aikaa ideoida

Julkaistu 7.5.2020 10.16

Tampereen kaupunki kerää kaikilta toiveita ja ehdotuksia toiminnasta, joka tuo iloa tai hyötyä tamperelaisille lapsille ja nuorille. Ideat voi kertoa mun.tampere.fi-sivustolla perjantaihin 15.5.2020 mennessä. Sivustolle on saatu jo yli 130 ehdotusta.

 

Tamperelaiset saavat tänä vuonna ideoida, suunnitella ja päättää, miten käytetään 450 000 euroa tamperelaisten lasten ja nuorten hyväksi. Raha on suunnattu tasaisesti eri puolille kaupunkia. Kaupunki on jaettu viiteen alueeseen, joista jokaiselle on varattu 70 000 euroa. Koko kaupungin kattavaan toimintaan on käytössä 100 000 euroa.

- Parhaillaan on meneillään osallistuvan budjetoinnin eli osbun ideankeruuvaihe. Nyt on oikea hetki kertoa kaupungille, millaista toimintaa haluaisi omassa kotikaupunginosassa lapsille ja nuorille. Osbu-määrärahalla toteutetaan ne ideat, mitkä saavat eniten kannatusta, suunnittelija Lilli Siikasmaa kertoo.

- Olemme saaneet paljon hyviä ideoita yläkoululaisilta. Sen sijaan päiväkoti- ja alakouluikäisiin lapsiin suunnattuja ehdotuksia on tullut vain vähän. Niitä toivomme lisää lasten vanhemmilta, vanhempainyhdistyksiltä, päiväkotien ja koulujen henkilöstöltä sekä tietenkin myös lapsilta itseltään, projektisuunnittelija Jari Mäkäläinen kannustaa.

- Ehdottajan ei tarvitse tietää, mitä idean toteuttaminen tulisi maksamaan tai kuka idean voisi toteuttaa. Kaupunki selvittää nämä asiat myöhemmin, Siikasmaa jatkaa.

Harrastusmahdollisuuksia ja tukea arjessa jaksamiseen

Mun Tampere -sivustolla on ehdotettu muun muassa kouluihin puutarhaprojekteja, piano- ja leikkihuoneita yhteiskäyttöön, alikulkutunnelien maalausta ja apua nuorelle, joka haluaa olla ystävänsä tukena tämän mielenterveysongelmissa. Alueellisina ideoina on esitetty esimerkiksi nuorten ylläpitämää vohvelikahvilaa Multisiltaan, e-sports-tilaa Hervantaan ja harrastusryhmiä Tesomalle.

Ideoita saa kertoa kuka tahansa iästä ja kotipaikkakunnasta riippumatta. Myös yhdistykset, yritykset ja muut ryhmät voivat tehdä ehdotuksia. Ideoiden viimeinen jättöpäivä on 15.5.2020.

- Parhaat ideat voi monistaa. Jos tiedät, että jollakin paikkakunnalla on tehty lasten ja nuorten parissa jotakin oikein onnistunutta, niin vinkkaa siitä mun.tampere.fi-sivustolla, Mäkäläinen kehottaa.

Syksyllä mun.tampere.fi-sivustolle saaduista ideoista jalostetaan toteutuskelpoisia suunnitelmia kaikille avoimissa työpajoissa. Marraskuussa on äänestys, jossa tamperelaiset valitsevat parhaat ideat. Tampereen kaupunki toteuttaa äänestyksessä voittaneet ideat vuoden 2021 aikana.


Lisätietoja

Suunnittelija
Lilli-Nora Siikasmaa
puhelin 040 658 7593
sähköposti [email protected]

Projektisuunnittelija
Jari Mäkäläinen
puhelin 040 801 6150
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Kurela

Kuvat Laura Vanzo