Siirry sisältöön

Yksinyrittäjien korona-avustuksen hakemisessa ilmennyt häiriö korjattu

Julkaistu 21.4.2020 8.36

Yksinyrittäjätuen sähköinen haku avautui Pirkanmaalla maanantaina 20.4. Valitettavasti alustan tunnistautumisen integraatiossa oli ajastusongelma, joka saattoi aiheuttaa esteen hakemuksen jättämiselle. Ajastusongelma on nyt korjattu, ja hakemuksen pääsee jättämään normaalisti.

Yksinyrittäjän Korona-avustuksen haku käynnistyi Pirkanmaan osalta eilen klo 15. Odotetusti järjestelmään kirjautui heti paljon pirkanmaalaisia avustuksen hakijoita. Pirkanmaan kunnilla on käytössä sähköinen tuen käsittelyjärjestelmä osoitteessa

Halusimme tuoda tietosuojaa hakijoille ja mahdollistaa suomi.fi –tunnistautumisen ennen hakemuksen täyttämistä. Nopeasti rakennetuissa kokonaisuuksissa arvatenkin tulee vastaan yllätyksiä ja järjestelmässä havaittiin pian vahvaan tunnistautumiseen liittyen aikaviive. Noin 10 minuutin aikaviiveen ylittyessä hakemuksen jättäminen estyi. Tämä aikaviive on nyt poistettu ja hakemuksien täyttämiseen voidaan käyttää tarvittava määrä aikaa.

Olemme pahoillamme hakemuksen jättäneiden ylimääräisestä työstä. Osalla hakijoista saattoi olla myös huoli, että kuntien avustukseen varatut rahat loppuvat. Pirkanmaalle on myönnetty yhteensä reilu 23 miljoonaa euroa, joka tarkoittaa myönteisiä avustuksia pelkästään Pirkanmaalla yli 11 500 yksinyrittäjälle.

Aikaviiveestä ja kankeuksista huolimatta ensimmäiset hakemukset tulivat eilen kunnille iltapäivän ja illan aikana. Hakemusten käsittely ja avustuksen myöntäminen käynnistyvät tänään Tampereella. Hakemusten käsittelijöitä on varattu nopean käsittelyn edistämiseksi. Odotamme lähipäivinä ja kuukauden sisällä tuhansia hakemuksia. Valmistaudumme myös järjestämään tuen hakemiseen henkilökohtaista neuvontaa videopuhelun avulla.


Lisätietoja

Kasvupalvelujohtaja
Irene Impiö
puhelin 050 539 2943
sähköposti [email protected]