Siirry sisältöön

Tampere valmistautuu kuntien myöntämän korona-avustuksen jakamiseen yksinyrittäjille - Pirkanmaan yrityksille myös puhelinneuvontaa

Julkaistu 14.4.2020 13.31

Tampereen kaupunki avaa sähköisen avustushaun yksinyrittäjille. Haku avautuu mahdollisimman pian ja se on avoinna 30.9.2020 saakka.
Yksinyrittäjien korona-avustus virustilanteessa perustuu valtioneuvoston hyväksymään asetukseen. Siinä säädetään yksinyrittäjän valtionavustuksen käyttötarkoituksesta ja käyttöehdoista. Työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) ja Kuntaliitto ovat antaneet kunnille tarkemmat ohjeet haun järjestämisestä.

Tampereen kaupunki avaa sähköisen avustushaun yksinyrittäjille. Yksinyrittäjän korona-avustus on 2000 euron suuruinen kertakorvaus yksinyrittäjän yritystoiminnasta aiheutuneisiin kustannuksiin. Näitä ovat esimerkiksi yritystoimintaa varten hankittujen tilojen ja laitteiden kustannukset sekä kirjanpito- ja toimistomenot. Avustusta voidaan myöntää kustannuksiin, jotka ovat aiheutuneet 16.3.–31.8.2020 välillä. Yksinyrittäjien korona-avustus on määräaikainen.

Avustusta haetaan verkko-osoitteessa:Ulkoinen linkkiTukialusta - Yksinyrittäjän korona-avustuksen hakupalvelu Haku avautuu mahdollisimman pian.

Kuka voi hakea avustusta

Avustuksen ehtona on, että yksinyrittäjän taloudellinen tilanne ja liikevaihto ovat heikentyneet koronavirusepidemian vuoksi 16.3.2020 jälkeen, ja että yksinyrittäjällä katsotaan olevan edellytykset kannattavaan liiketoimintaan.
Tutustu tuen ehtoihin työ- ja elinkeinoministeriön sivulla:

Yksinyrittäjä voi hakea avustusta yrityksen kotikunnasta eli YTJ-rekisterin mukaisesta kotikunnasta. Kunnat neuvovat yrittäjiä haussa ja käsittelevät hakemukset saapumisjärjestyksessä. Huolellisesti tehty hakemus ja tarvittavien liitteiden toimittaminen nopeuttavat käsittelyä.

- Tampereen kaupunki on saanut nopealla aikataululla pystytettyä sähköisen palvelun korona-avustuksen hakuun. Sen avulla voidaan turvallisesti ja nopeasti käsitellä yksinyrittäjien hakemukset. Tampereella on merkittävä määrä eri alojen yksinyrittäjiä, joiden tilannetta pyritään näin helpottamaan, kertoo apulaispormestari Jaakko Stenhäll.

Pirkanmaan yrittäjille puhelinneuvontaa

Pirkanmaan yritysten koronakriisin neuvontapuhelin on avautunut tiistaina 14.4.2020 ja se palvelee 30.9.2020 saakka. Palvelu on avoinna arkisin klo 9 – 17 välillä. Tiistaisin ja torstaisin klo 9-19.

Pirkanmaan yritysten neuvontapalvelun numero on 03 5656 5040.
Palvelusta saa yleistä kriisiapuneuvontaa sekä neuvontaa yksinyrittäjien korona-avustukseen liittyen.
Yrittäjien neuvontaa hoitaa Pirkanmaan Yrittäjät, mutta sen sijaan yksinyrittäjien korona-avustuksen neuvontaa hoitavat Ensimetri sekä Tampereen kaupunki.

- Autamme yrittäjää kaikissa koronaepidemiaan liittyvissä asioissa. Yrittäjistä saat ajantasaiset tiedot yritystoimintaan liittyvistä asioista, oli kyse rahoituksesta, työsuhteisiin liittyvistä asioista tai muusta yrityksen päivittäiseen toimintaan liittyvästä asiasta. Laaja asiantuntijarengas ja mittavat palvelut auttavat yrittäjää arkisissa asioissa myös tilanteissa, kun yrittäjän omat voimat eivät riitä, rohkaisee Pirkanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Pasi Mäkinen.

Pirkanmaan liitto tukee neuvontapalvelun kehittämistä

Tampereen kaupunki on hakenut yhteistyössä muiden Pirkanmaan kuntien kanssa Pirkanmaan liitolta avustusta yrittäjien neuvontatukeen. Tuki kattaa Pirkanmaan Yrittäjien tarjoaman yleisen kriisineuvonnan, kuntien myöntämän yksinyrittäjien tuen neuvonnan sekä hankkeeseen sisältyvän yksinyrittäjille tarkoitetun tuen hakujärjestelmän hankinnan määräajaksi. Palvelukokonaisuuden suunnittelussa ovat olleet mukana myös Pirkanmaan Yrittäjät, Tampereen kauppakamari, Tampereen kaupunkiseudun yrityspalveluyhtiö Ensimetri ja Business Tampere.

Yksinyrittäjien korona-avustuksen vaikuttavuutta myös seurataan. Hankkeesta saadaan tietoa kaikista avustusta hakeneista Pirkanmaan yksinyrittäjistä ja heidän tilanteestaan myös tuen myöntämisen jälkeen. Tämän tiedon avulla voidaan suunnitella uusia kehittämistoimenpiteitä poikkeusolojen jälkeiseen aikaan.

- On tärkeää, että syntyi maakunnallinen kuntien yhteinen ratkaisu, joka helpottaa sekä yrittäjiä että kuntia hakemusten käsittelyssä ja päätöksenteossa, kommentoi aluekehitysjohtaja Jukka Alasentie Pirkanmaan liitosta.

Tuet yrityksille ja yrittäjille-verkkosivu

Tampereen kaupungin verkkosivuilta löytyy nyt uusi sivuosio, johon on koottu tietoa ja hyödyllisiä linkkejä yrityksille ja yrittäjille.

Webinaari yksinyrittäjän tukimuodoista

Business Tampere järjestää yhteistyössä Tampereen kaupungin, Pirkanmaan TE-toimiston ja Pirkanmaan yrittäjien kanssa webinaarin keskiviikkona 15.4. klo 10. Aiheena on yksinyrittäjän tukimuodot kriisiaikana.

Webinaarissa käydään läpi tuoreimmat tiedot ja ohjeet sekä yksinyrittäjän työttömyysturvasta että yksinyrittäjälle suunnatusta tuesta, jonka jako on kuntien vastuulla. Lisäksi webinaarissa kuullaan Pirkanmaan yhteisestä yrittäjille suunnatusta puhelinneuvontapalvelusta. Webinaarin aikana on mahdollista esittää kysymyksiä puhujille.
Info on suomenkielinen ja maksuton.

Muista kaupungin koronavirukseen liittyvistä toimenpiteistä yrityksille voit lukea kaupungin tiedotteesta:


Lisätietoja

Kasvupalvelujohtaja
Irene Impiö
puhelin 050 539 2943
sähköposti [email protected]