Siirry sisältöön

Tampereen kaupunginhallitus sai tiedoksi tilannekatsauksen Pirkanmaan koronavirustilanteesta

Julkaistu 9.3.2020 14.49

Koronavirukseen liittyvissä varotoimissa noudatetaan yhtenäistä linjaa koko Suomessa. Varotoimet linjaa Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos (THL). Tampereen kaupunki noudattaa toiminnassaan THL:n ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ohjeita sekä matkustamisen suhteen ulkoministeriön ohjeita ja suosituksia.Tampereen kaupungilla koronavirustilannetta seuraa moniammatillinen työryhmä. Ryhmässä on mukana mm. epidemiologian, työterveyden, kasvatuksen ja opetuksen sekä varautumisen asiantuntijoita.

Ohjeita tarkennetaan jatkuvasti sitä mukaa kun tilannekuva muuttuu. Kaupunginhallitus korostaa myös sitä, että jokainen tuntisi vastuunsa koronaviruksen leviämisen ehkäisemisessä ja noudattaisi THL:n ohjeita. Hengitystieinfektioita vältetään parhaiten huolehtimalla huolellisesti käsi- ja yskimishygieniasta. Koronaviruksen lisäksi tavanomainen flunssa sekä influenssa tarttuvat yskiessä ja aivastaessa tahrautuneiden käsien välityksellä.

Tällä hetkellä Tampereen kaupungin ohjeet koronavirusta epäiltäessä ovat seuraavat:

Jos epäilet koronavirustartuntaa soita terveyspalvelujen neuvontaan numeroon 03 10023 tai 03 5657 0023 (joka päivä klo 7 - 22), omalle terveysasemallesi , työterveyteen tai matkavakuutuksesi tiedoissa mainittuun info-numeroon, josta saat jatkohoito-ohjeet.

Terveyspalvelujen neuvonnan ollessa kiinni soita Taysin koronaviruksen neuvontanumeroon 03 311 65333, joka on avoinna ympäri vuorokauden. Taysin neuvontanumero on tarkoitettu terveyskysymyksiin vastaamaan, ei esim. matkailuneuvontaan.

Kuulo- ja puhevammaiset voivat lähettää tekstiviestin terveyspalvelujen neuvontaan numeroon 040 639 7700 (joka päivä klo 7 - 22).

Valtakunnallinen koronaviruksen puhelinneuvonnan numero on 0295 535 535, arkipäivisin klo 8 - 21, lauantaisin klo 9 - 15. Numerosta saa yleistä tietoa koronaviruksesta.

Tampereen kaupungin verkkosivuille on koottu koronavirusta koskevat tiedot ja linkit viranomaisten antamiin ohjeisiin:

Koronavirusohjeita Tampereen kaupungin sivuilla


Lisätietoja

Konsernijohtaja
Juha Yli-Rajala
puhelin 040 743 6356
sähköposti [email protected]

Epidemiologi, tartuntatautilääkäri
Sirpa Räsänen
puhelin 040 800 7562
sähköposti [email protected]


Teksti Anna-Maria Maunu