Siirry sisältöön

Asukasillassa 20.2. esillä Koillis-Tampereen 30km/h-nopeusrajoitus ja koulumatkojen turvallisuus

Julkaistu 13.2.2020 13.08

Koillis-Tampereen asuinalueiden 30 km/h-nopeusrajoituksen suunnittelu etenee. Nyt laaditaan suunnitelma Linnainmaan, Leinolan, Holvastin, Atalan, Kumpulan, Tasanteen ja Olkahisten alueille. Asukasilta aiheesta pidetään torstaina 20.2.2020 kello 17 Koilliskeskuksessa. Tilaisuudessa esitellään myös koulumatkojen turvallisuus -hanketta.

Tilaisuudessa esitellään syksyllä pidetyssä asukaskyselyssä esille nousseita asioita ja aluenopeusrajoituksen alustavaa toteuttamissuunnitelmaa. Asukasillassa suunnitelmasta voi antaa palautetta.

Ajonopeudet vaikuttavat liikenneonnettomuuksien todennäköisyyteen ja vakavuuteen. Alempi nopeus parantaa kuljettajan havaintomahdollisuuksia ja lyhentää jarrutusmatkaa. Myös jalankulku ja pyöräily sujuu turvallisemmin. Alhainen nopeus vähentää kiihdytyksen tarvetta ja sitä kautta melua.

Tilaisuudessa esitellään lisäksi koulumatkojen turvallisuus -hanketta, jossa Koillis-Tampereelta mukana ovat Linnainmaan, Leinolan ja Atalan koulut. Hankkeessa jaetaan koululaisten perheille jaetaan tietoa turvallisista jalan ja pyörällä kuljettavista reiteistä sekä organisoidaan suojatiepäivystyksiä. Tilaisuudessa voi myös esittää omia ideoita hankkeen tiimoilta.

Asukasilta pidetään torstaina 20.2.2020 klo 17-19 Koilliskeskuksessa, kirjaston kokoustila Kivessä osoitteessa Liikekatu 3. Kahvitarjoilu alkaa kello 16.30.


Lisätietoja

Erikoissuunnittelija
Mira Siren
puhelin +358408007581
sähköposti [email protected]

Liikenneinsinööri
Heljä Aarnikko
puhelin 040 806 4917
sähköposti [email protected]