Siirry sisältöön

Kaikille kaupungin terveysemille voi nyt ottaa yhteyttä verkon kautta

Julkaistu 22.1.2020 13.57

Tampereen kaupungin kaikilla terveysasemilla sekä Oriveden terveyskeskuksessa on otettu käyttöön sähköinen yhteydenottolomake. Lomakkeella tamperelaiset ja orivesiläiset voivat ottaa yhteyttä kiireettömissä asioissa omalle terveysasemalleen soittamisen sijaan. Lomake löytyy osoitteesta www.tampere.fi/terveysasemat.

 

Asiakas voi täyttää ja lähettää lomakkeen milloin tahansa. Siihen kirjoitetaan yhteydenoton syy ja kuvaillaan esimerkiksi oireita. Lomake ohjautuu automaattisesti suoraan omalle terveysasemalle, josta otetaan yhteyttä mahdollisimman pian, viimeistään kolmen arkipäivän aikana. Hoidon tarpeen arvion mukaan yhteydenottaja voi olla sairaanhoitaja, lääkäri, fysioterapeutti tai muu ammattilainen, jolloin hoito päästään aloittamaan nopeasti. Ammattilainen voi ottaa yhteyttä soittamalla asiakkaalle tarkentaakseen hoitoon liittyviä asioita tai lähettämällä web-viestillä esimerkiksi hoito-ohjeita. Hän arvioi hoitoon mahdollisesti liittyvien tutkimusten ja vastaanottoajan tarpeen yksiköllisesti.

Yhteydenottolomakkeelle tunnistaudutaan verkkopankkitunnuksilla, sähköisellä henkilökortilla tai mobiilivarmenteella. Jos asiakas ei ole aiemmin käyttänyt kaupungin sähköisiä terveyspalveluja, kysytään häneltä ensin suostumus palvelun käyttöön. Sen voi antaa täyttämällä suostumuslomakkeen osoitteessa www.tampere.fi/soteasiointi tai asioidessa esimerkiksi terveysasemalla.

Linnainmaan ja Tipotien mallin hyviä puolia muillekin terveysasemille

Yhteydenottolomake on askel kohti uutta toimintamallia. Lomake on ollut käytössä jo pitkään Linnainmaan ja Tipotien terveysasemilla, joissa sen toimintaa on kehitetty ja hiottu. Lomaketta käyttäneet asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä siihen. Nyt kaikkien muidenkin kaupungin omien sekä Mehiläisen Oma lääkärisi -ostopalveluasemien asiakkaille tarjotaan sama mahdollisuus kiireettömissä asioissa sähköiseen yhteydenottoon.

Sähköisen yhteydenottolomakkeen lisäksi terveysasemille voi entiseen tapaan soittaa tai käydä paikan päällä asemalla. Linnainmaan ja Tipotien sekä Mehiläisen Oma lääkärisi Hervannan, keskustan ja Tesoman terveysasemille soitetaan suoraan aseman numeroon, muiden terveysasemien asiakkaat soittavat terveyspalvelujen neuvontaan numeroon 03 10023. Iltaisin ja viikonloppuisin kaikki tamperelaiset ja orivesiläiset voivat kysyä neuvoa terveyspalvelujen neuvonnasta. Terveysasemien yhteystiedot löytyvät osoitteesta www.tampere.fi/terveysasemat

Tutustu terveysasemien palveluihin videon avulla

Terveysasemista on tehty video, jossa esitellään niiden palveluja ja eri yhteydenottomahdollisuuksia. Katso videolta, miten kaupungin terveysasemat palvelevat tamperelaisia ja orivesiläisiä:


Lisätietoja

Suunnittelija
Satu Mäkinen
puhelin 040 639 7228
sähköposti [email protected]


Teksti Marika Haapala