Siirry sisältöön

Hiedanranta Ky:lle apporttiomaisuutena maa-alueita Tampereen kaupungilta

Julkaistu 13.1.2020 16.25

Tampereen kaupunki luovuttaa apporttiomaisuutena Hiedanranta Ky:lle yhteensä noin 37 hehtaarin suuruiset maa-alueet. Maa-alueiden arvo yhteensä on noin 13 miljoonaa euroa.

Kaupunginvaltuusto päätti 15.4.2019, että Hiedanrannan alueen kehittämiseksi perustetaan kaksi yhtiötä: Hiedanrannan Kehitys Oy ja Hiedanranta Ky. Hiedanrannan Kehitys Oy toimii projektinjohto-organisaationa ja Hiedanranta Ky rahoitusvälineenä.

Hiedanranta Ky on kaupungin omistama yhtiö. Sen tehtävä on kehittää maa-alueet tonteiksi, infrastruktuuriksi ja kaupunkirakentamista toteuttavaksi kaupunginosaksi. Tampereen kaupunki siirtää vaiheittain osia Hiedanrannan maaomaisuudestaan Hiedanranta Ky:lle ja samalla asettaa yhtiölle alueisiin liittyvät kehittämisvastuut. Yhtiömuotona kommandiittiyhtiön toiminta on lähellä kaupunkia ja yhtiö palauttaa kehittämisen tuloksena syntyneen alueen infran, asemakaavoituksessa muodostuvat yleiset alueet sekä taloudellisen hyödyn kaupungille.. Tampereen kaupunki on Hiedanranta Ky:n vastuunalainen yhtiömies ja Hiedanrannan Kehitys Oy äänetön yhtiömies.

Hiedanranta Ky hankkii rahoituksen markkinoilta ja rakennuttaa alueella tarvittavan infrastruktuurin sekä kehittää alueet valmiiksi tonteiksi. Kortteleiden valmistuttua Hiedanranta Ky luovuttaa valmiit yleiset alueet infrastruktuureineen kaupungille kehittämiskorvauksina tai muulla tavoin. Valmiit tontit myydään tai vuokrataan noudattaen Tampereen kaupungin maapolitiikan linjauksia. Tonttien luovutuksissa, kuten yhtiön muussakin toiminnassa noudatetaan hankintalakia ja valtiontukia koskevaa lainsäädäntöä.


Lisätietoja

Hankejohtaja
Tero Tenhunen
puhelin 050 540 2860
sähköposti [email protected]


Teksti Anna-Maria Maunu