Siirry sisältöön

Raitiotien ajojohtimien asentaminen alkaa Itsenäisyydenkadulla ja Kalevassa

Julkaistu 13.1.2020 8.59

Raitiotieallianssi aloittaa maanantaina 13.1.2020 raitiotien sähköratatyöt Itsenäisyydenkadulla ja Rieväkadulla. Töistä aiheutuu ajoittain liikennevaikutuksia. Osa asennuksista tehdään öisin.

Miehet nostolavalla asentamassa raitiotien ajojohtimia.
 

Itsenäisyydenkadulla kiinteistöjen seiniin aiemmin kiinnitettyihin seinäkiinnikkeisiin aloitetaan ajojohtimien ja niiden vaatimien tukirakenteiden ja varusteiden asennukset. Köysiportaaleja rakennusten seinillä asennetaan viikosta 4 eli 20.1. alkaen. Lisäksi ajojohtimia ja varusteita asennetaan Itsenäisyydenkadun sähköratapylväisiin. Työt kestävät arviolta maaliskuun lopulle.

Töitä tehdään päiväaikaan klo 7-17 välisenä aikana. Työstä aiheutuu melua kiinteistöihin ja niihin asuntoihin, joiden lähellä sijaitseviin seinäkiinnikkeisiin asennuksia tehdään. Työt tehdään nostokorista, jolla liikutaan ikkunoiden takana. Myös Itsenäisyydenkadulla sijaitsevien sähköratapylväiden varustelu tapahtuu nostokorista. Osa töistä tehdään öisin helmikuun lopulta alkaen.

Nostokoria liikutetaan jalkakäytävällä ja kadulla, ja työalue aidataan siten, että jalkakäytävän osuus kapenee työn ajaksi. Niille kiinteistöille, joita työt koskevat, tiedotetaan asiasta. Autoliikenteelle voi tulla hetkellisiä ajoratamuutoksia ja kaistakavennuksia. Liikennettä ohjataan tarvittaessa.

Itsenäisyydenkadun ohella ajojohtimien asennuksia tehdään alkuvuonna myös Teiskontiellä, jossa työ tehdään pääosin kiskoilla liikkuvasta kalustosta.

Rieväkadulla sähköratatyöt aloitetaan myös 13.1. alkaen sähköratapylväiden pystytyksillä. Sen jälkeen tehdään pylväiden varustelu ja ajojohtimien asennukset. Rieväkadun töiden kesto on samoin helmi-maaliskuulle.

Toinen työryhmä tekee samaan aikaan sähköratatöitä tehdään Sammonkadulla. Myös Sammonkadulla ajojohtimien asennus operoidaan kiskoilla liikkuvasta nostokorista.


Lisätietoja

Raitiotieallianssi
Työmaapäällikkö
Ari Valaja
puhelin 040 863 0016


Teksti Marja Merta / Anna-Leea Hyry

Kuvat Pasi Tiitola