Siirry sisältöön

Vaikuta Seuturatikan pysäkkipaikkoihin vastaamalla kyselyyn

Julkaistu 18.12.2019 10.09

Seuturatikan kunnat valitsivat marraskuussa linjausvaihtoehdot Tampereen raitiotien laajentamisen jatkosuunnitteluun. Nyt Seuturatikka.fi-nettisivun karttakyselyssä pyydetään kommentteja pysäkkien paikoista ja liityntäpysäköinnistä. Seuturatikan eli Tampereen seudullisen raitiotien yleissuunnittelussa tarkastellaan raitiotien laajentamista Tampereelta Pirkkalan, Kangasalan Lamminrahkan ja Saarenmaan sekä Ylöjärven suuntiin.

Seuturatikan laajenemissuunnat ja laajentumisen aikataulu kartalla.
 

Karttakyselyssä esitetään kaikkien neljän ratasuunnan jatkosuunnitteluun valitut linjausvaihtoehdot ja niiden alustavat pysäkkipaikat. Kyselyssä pyydetään kommentoimaan pysäkkien paikkoja. Olisiko niitä tarvetta siirtää, poistaa tai lisätä? Lisäksi pyydetään merkitsemään kartalle paikkoja, joihin tarvitaan liityntäpysäköintiä autoille tai polkupyörille. Kysely on avoinna 21.1.2020 asti.

Kartat jatkosuunnitteluun valituista linjausvaihtoehdoista löytyvät myös Seuturatikan nettisivuilta. Seuturatikka.fi-sivuille on koottu tietoa raitiotien seudullisesta yleissuunnitteluhankkeesta. Seuturatikan sivuilla tiedotetaan myös hankkeen osallistumismahdollisuuksista. Sivuilla voi ilmoittautua hankkeen postituslistalle, jolloin saa sähköpostitse tietoa hankkeeseen liittyvistä tapahtumista ja sivujen päivityksistä.

Tampereen raitiotien seudullisessa yleissuunnitelmassa varaudutaan raitiotiejärjestelmän laajentamiseen tulevaisuudessa. Yleissuunnitelmassa on tarkoitus määrittää raitiotielinjojen varaukset. Yleissuunnitelma ei tähtää tarkasteltujen raitiotieratojen välittömään toteuttamiseen. Yleissuunnitelman tilaajakuntien, Tampereen, Pirkkalan, Kangasalan ja Ylöjärven on tavoite päättää raitiotien ratavarauksista lokakuussa 2020.


Lisätietoja

Tampereen kaupunki, raitiotien kehitysohjelma
Kehityspäällikkö
Ville-Mikael Tuominen
puhelin 050 343 0700
sähköposti [email protected]

Kangasalan kaupunki
Rakennuspäällikkö
Merja Saarilahti
puhelin +358 50 550 9062
sähköposti [email protected]

Pirkkalan kunta
Yhdyskuntajohtaja
Jouni Korhonen
puhelin +358 50 512 3981
sähköposti [email protected]

Vs. kehitysjohtaja
Mari Ruissalo
puhelin 044 486 3124
sähköposti [email protected]