Siirry sisältöön

Lasten päivähoitopäätökset viivästyvät

Julkaistu 13.12.2019 15.17

Kaikki tammikuun 2020 alusta Tampereen kaupungilta päivähoitopaikkaa hakeneet perheet eivät ole vielä saaneet hoitopäätöstä. Päätökset ovat ruuhkautuneet, koska kiireellisiä päivähoitohakemuksia on tullut odotettua enemmän.

Kiireellinen hakemus tehdään tilanteessa, jossa vanhemmat työllistyvät äkillisesti tai he pääsevät opiskelemaan. Tällöin hoitopaikka järjestetään lapselle kahdessa viikossa. Muussa tapauksessa päivähoitopaikkaa on haettava neljä kuukautta ennen hoitotarpeen alkamista.

Hoitopaikkoja järjestellään nyt niin nopeasti kuin mahdollista, ja perheille ilmoitetaan päätöksestä mahdollisimman pian. Hoitopaikka voi kuitenkin olla muualla, kuin mistä perhe on sitä hakenut.

– Päivähoitopaikka pyritään aina järjestämään mahdollisimman läheltä lapsen kotia. Aina se ei kuitenkaan onnistu heti, ja päivähoitopaikka voi sijaita kauempana, kertoo asiakaspalvelupäällikkö Katri Mantere.

– Mikäli hoitopaikan sijainti on perheelle hankala, tilannetta selvitetään uudelleen keväällä. Hoitopaikka pyritään järjestämään lähempää kotia viimeistään ensi elokuussa, kun päivähoidosta siirtyy kokonainen ikäluokka lapsia kouluille esiopetukseen ja paikkoja vapautuu paljon, Mantere sanoo.

Ongelmia hoitopaikkojen saamisessa on etenkin Vuoreksessa, mutta myös keskustan alueella on pulaa paikoista. Hervannan ja Vuoreksen tilannetta helpottaa, kun Hervantaan aukeaa kaksi palvelusetelipäiväkotia kevään aikana.

Päivähoitopaikkaa voi hakea ympäri vuoden. Elokuussa vapautuvia paikkoja voi hakea myös maaliskuussa erikseen järjestettävässä päivähoitohaussa.


Lisätietoja

Asiakaspalvelupäällikkö
Katri Mantere
puhelin 040 849 2107
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Toivanen