Siirry sisältöön

Tampere myy Ranta-Tampellasta tontit Toasille ja Setlementtiasunnot Oy:lle

Julkaistu 20.11.2019 19.19

Tampereen kaupunki myy kaksi tonttia Ranta-Tampellasta 1,4 miljoonan euron hintaa per tontti. Toisen ostaa Tampereen opiskelija-asuntosäätiö sr (Toas) ja toisen Setlementtiasunnot Oy. Asunto- ja kiinteistölautakunta päätti kaupasta 20.11.2019.

– Kumpikin tonttikauppa tukee kaupungin tavoitetta tuottaa monimuotoista asumista kaikkialle kaupunkiin. Ranta-Tampellan uusi alue Näsijärven rannalla tarjoaa erinomaisen ja uudenlaisen sijainnin niin opiskelijoille kuin sosiaaliselle asumiselle, toteaa apulaispormestari Jaakko Stenhäll.

Toasille myytävän tontin pinta-ala on 1100 neliömetriä ja asuinrakennusoikeutta on 3500 kerrosneliömetriä. Tontille rakennetaan opiskelija-asuntoja valtion pitkällä korkotuella. Kauppahinta perustuu Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (Ara) vahvistamaan 400 euron kerrosneliömetrihintaan. Tontille ei saa rakentaa muuta kuin valtion tukemaa vuokra-asuntotuotantoa.

Setlementtiasunnot Oy:lle myytävän tontin pinta-ala on 987 neliötä ja asuinrakennusoikeutta on 3500 kerrosneliömetriä. Setlementtiasunnot tarjoavat kohtuuhintaista asumista, tontille on tarkoitus toteuttaa vuokra-asuntotuotantoa valtion pitkällä korkotuella. Tontille ei saa rakentaa muuta kuin valtion tukemaa vuokra-asuntotuotantoa.

Mikäli Toasin tai Setlementtiasunnot Oy:n ostamille tonteille rakennetaan jotakin muuta, on ostaja velvollinen maksamaan kaupungille käyvän markkinahinnan ja Aran vahvistaman kerrosneliömetrihinnan välisen erotuksen eli noin 1,9 miljoonaa euroa.

Ranta-Tampellan kummankin asuntotontin myyntitulot on huomioitu kaupungin vuoden 2019 talousarviossa osana asunto- ja kiinteistölautakunnan toimintatulotavoitetta.


Lisätietoja

Apulaispormestari
Jaakko Stenhäll
puhelin 045 137 8505
sähköposti [email protected]

Kiinteistöjohtaja
Virpi Ekholm
puhelin 0400 205 044
sähköposti [email protected]


Teksti Raija Lindell