Siirry sisältöön

Seuturatikan reitteihin voi ottaa kantaa 6.10. asti verkkokyselyssä - esikarsintaa tehdään jo tänä syksynä

Julkaistu 2.10.2019 8.46

Tampereen Ratikan laajentamista ja reittivaihtoehtoja koskeva kysely on auki vielä 6. lokakuuta 2019 saakka Seuturatikka.fi-verkkosivulla. Kyselyyn oli tiistaihin 1.10. mennessä tullut yli 1 500 vastausta. Seuturatikan reittejä varten on tarkoitus varata maa-alueita, joissa on riittävä tila raitiotien rakenteita varten Pirkkalan, Kangasalan ja Ylöjärven alueilla sekä kaikilla suunnilla Tampereen puolella.

Seuturatikan laajenemissuunnat ja laajentumisen aikataulu kartalla.
 

Projektijohtaja Ville-Mikael Tuominen Tampereen kaupungin raitiotien kehitysohjelmasta täsmentää, että vaikka puhutaan Seuturatikasta, vaihtoehtoja keskiarvottaen Tampereen puolella on yli puolet koko 32 kilometrin mittaisesta yleissuunnittelun kohteena olevien rataosuuksien kokonaisuudesta.

- Raitiotien reittivaihtoehtoja on vielä kaikilla ratasuunnilla, ja niistä sekä reittien toteuttamisen aikataulusta ja järjestyksestä kysytään nyt palautetta. Raitiotien reittivaihtoehtoja on tarkoitus karsia jo tänä syksynä muun muassa Härmälän, Lielahden, Koilliskeskuksen ja Hervannan suunnilla. Tavoitteena on, että syksyn päätöksenteon jälkeen meillä olisi jatkotarkasteltavana kullakin ratasuunnalla enintään kaksi radan pääreittivaihtoehtoa.

Seudullisessa yleissuunnitelmassa raitiotien reittejä suunnitellaan ja vertaillaan sekä arvioidaan niiden vaikutuksia, jotta ratavarauksista on mahdollista tehdä päätökset 2020 syksyllä. Kukin kunta ja kaupunki päättävät oman alueensa reiteistä ja aluevarauksista. Kuntarajalla kunnilla tulee olla yhtenäinen näkemys raitiotieradan sijainnista.

Seuturatikan suunnittelulla varaudutaan raitiotien laajentamiseen tulevaisuudessa. Yleissuunnitelma ei sido eikä tähtää raitiotien välittömään rakentamiseen, mutta se tarvitaan nyt, ettei tulevaisuudessa raitiotien jatkolinjojen rakentaminen esty tai tule merkittävästi kalliimmaksi.


Lisätietoja

Tampreen kaupunki, raitiotien kehitysohjelma
Kehityspäällikkö
Ville-Mikael Tuominen
puhelin 050 343 0700
sähköposti [email protected]


Teksti Anna-Leea Hyry