Siirry sisältöön

Yrityskierroksella kartoitetaan yrittäjien toiveita

Julkaistu 18.9.2019 11.03

Tampereen kaupungin yrityspalvelut ja Business Tampere ovat aloittaneet seudun yrityksissä haastattelukierroksen, jonka tavoitteena on kartoittaa noin 500 yrityksen näkemyksiä ja toiveita. Tarkoituksena on parantaa kaupungin ja yritysten välistä vuoropuhelua ja tehdä tunnetuksi kaupungin yrityksille tarjoamia palveluja.

 

– Tampere haluaa olla kiinnostava liiketoimintaympäristö ja uuden liiketoiminnan mahdollistaja. Meille on tärkeää tunnistaa kehittämiskohteita, jotka voisivat tukea yrityksen kasvua ja uusien työpaikkojen syntymistä alueella, sanoo elinkeinojohtaja Timo Antikainen.

Yrityshaastattelukierros on alkanut ensin pilotilla, jonka perusteella kehitetään malli, millä yrityksiltä kerätään yhdenmukaista, vertailukelpoista tietoa. Yritysvierailut tehdään ennalta valittuihin yrityksiin.

Vierailulla kartoitetaan yritysten yleistilannetta kysymyspatteriston avulla. Perustietojen lisäksi hahmotetaan yritysten näkemyksiä kehityssuunnasta, kasvusta, työvoima-, innovaatio- ja T&K-toiminnan tilasta sekä osaamis- ja rahoitustarpeista. Samalla halutaan luodata tulevaisuuteen ja ymmärtää yritysten tulevaisuuden odotuksia, joiden pohjalta voidaan kehittää yritys- ja kasvupalveluja.

– Kysymyksessä on kuitenkin ennen kaikkea yritysvierailu, ja kysely on sivutuote. Haluamme palautetta siitä, miten yhteistyö kaupungin kanssa on sujunut ja missä meillä olisi parannettavaa. Perimmäisenä tarkoituksena on, että yritys hyötyy tapaamisista ja tietoisuus tarjolla olevasta palveluverkostamme kasvaa: syntyy uusia kontakteja, verkostoja ja löytyy konkreettista apua tunnistettuihin tarpeisiin, painottaa Antikainen.

Pilottiin on poimittu vaihtelevan kokoisia ja elinkaaren eri vaiheessa olevia tamperelaisia eri toimialojen yrityksiä. Myöhemmin tehtävään laajempaan selvitykseen valitaan yrityksiä koko Tampereen seudulta.

Yritykset voivat myös itse ilmoittautua mukaan vuoropuheluun ja lähettää sähköpostia elinkeinopalvelut(at)tampere.fi

Lisätietoja:
Tampereen kaupunki
Elinkeinojohtaja Timo Antikainen
timo.antikainen(at)tampere.fi
puh. 050 3211279

Business Tampere
Asiakkuusvastaava
Päivi Nahkola
puh. 044 776 9151
paivi.nahkola(at)businesstampere.com


Teksti Raija Lindell

Kuvat Mirella Mellonmaa