Siirry sisältöön

Teatterikesä alkaa maanantaina 5. elokuuta

Julkaistu 1.8.2019 13.10

Pohjoismaiden suurin teatterifestivaali Tampereen Teatterikesä järjestetään 5.–11. elokuuta 2019. Vuonna 1968 perustetun festivaalin pääohjelmistossa on tänä vuonna mukana yhteensä 19 produktiota, jotka taiteellinen johtoryhmä Hilkka-Liisa Iivanainen, Aleksis Meaney ja Tanjalotta Räikkä ovat valinneet yhdessä toiminnanjohtaja Hanna Rosendahlin kanssa.

Esitys näytelmästä Medusan huone
 

Teatterikesän avajaisia vietetään Laikunlavalla tiistaina 6.8. alkaen klo 12. Avajaistervehdyksen tapahtumalle tuo ohjaaja ja kirjailija Juha Hurme. Avajaisissa nähdään otteita festivaalin eri ohjelmistoista.

Pääohjelmiston lisäksi ohjelmakokonaisuuteen sisältyvät Ohjelmateltta, fringe-ohjelmisto OFF Tampere ja Hotelli Tammerin kanssa yhteistyössä toteutettava Tammerin taikaa. Myös Tampereen kadut ja puistot torstaina 8.8. valtaava Tapahtumien Yö sisältyy Teatterikesän ohjelmistoon. Festivaaliviikon aikana nähdään satoja esityksiä ja tapahtumia, joista valtaosa on ilmaisia.

Pääohjelmiston yhteinen nimittäjä on rohkeus, jonka alla kohdataan ja puretaan erilaisia pelkoja, käydään rasismin kimppuun ja tulkitaan länsimaisen kulttuurin pohjalla olevia myyttejä uuteen uskoon.

Kansainvälisiä esiintyjiä saapuu Ruotsista, Britanniasta, Sveitsistä, Saksasta, Belgiasta, Australiasta ja Kanadasta. Kotimaisista teattereista festivaalilla vierailevat muun muassa Red Nose Company, Suomen Kansallisteatteri, Teatteri Jurkka, Q-teatteri, Circo Aereo, tanssiryhmä Kinetic Orchestra ja Tanssiteatteri MD. Mukana on myös useita teattereiden yhteistuotantoja.

Teatteriviikon päätteeksi viikonloppuna on luvassa kansainväliset huippuvierailut. Tampereen Työväen Teatterin suurella näyttämöllä nähdään sveitsiläissyntyisen Milo Raun ohjaus La Reprise. Histoire(s) du théâtre (I). Rau on yksi Euroopan arvostetuimmista teatterintekijöistä, jonka ohjauksia ei ole aiemmin nähty Suomessa. Kansainvälisiin vieraisiin lukeutuu myös Australiasta saapuva Hot Brown Honey.


Teksti Aila Rajamäki