Siirry sisältöön

Lastensuojelun perhehoidolle toimintaohje

Julkaistu 12.6.2019 19.23

Tampereen kaupungin Perhehoito Luotsi on laatinut lastensuojelun perhehoidolle toimintaohjeen. Toimintaohje opastaa ja tukee perhehoidon laadukasta toteuttamista Tampereella ja yhdessätoista muussa pirkanmaalaisessa kunnassa, joiden tarpeisiin Luotsi valmentaa sijaisperheitä. Nämä kunnat ovat Akaa, Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Pälkäne, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti ja Ylöjärvi.

Yksissä kansissa olevat ohjeet toimeksiantosopimuksesta, palkkioista, kulukorvauksista, lomista ja esimerkiksi saatavilla olevasta tuesta hoitoon ja kasvatukseen tuovat tiedon helposti sitä tarvitsevien ulottuville.

Viranomaisille ja perhehoitajilla suunnattuun toimintaohjeeseen on yhdistetty kaksi seudullisessa hankkeessa tehtyä opasta: Lastensuojelun perhehoidon palkkiot ja kustannusten korvaaminen Tampereen seutukunnassa ja Etelä-Pirkanmaalla -viranomaisopas sekä Perhehoidon ABC – käsikirja perhehoitajille. Apuna on käytetty myös valtakunnallisen lastensuojelun perhehoidon toimintaohjeen luonnosta, jolla on varmistettu toimintaohjeen noudattavan valtakunnallisia linjauksia.

Tampereen kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyi perhehoidon toimintaohjeen 12.6.2019.

Luotsi on Tampereen kaupungin lastensuojelun sijaishuollon asiakasohjausyksikkö. Se vastaa sijais- ja tukiperheiden kouluttamisesta, lapsen ohjaamisesta hänen tarpeitaan vastaavaan sijaisperheeseen sekä tukee sijaisvanhempia hoito- ja kasvatustehtävässä. Luotsin toimintaa seuraa seudullinen ohjausryhmä.


Lisätietoja

Sosiaalityöntekijä
Heli Fogelman
puhelin 0400 989 332
sähköposti [email protected]

Palvelujohtaja
Maria Päivänen
puhelin 050 591 1602
sähköposti [email protected]


Teksti Marika Haapala