Siirry sisältöön

Sara Hildénin taidemuseon kesänäyttelyssä Out of Office avoimet ovet 7.6.

Julkaistu 31.5.2019 11.53

Sara Hildénin taidemuseon 40-vuotisjuhlavuoden kesänäyttely Out of Office avautuu yleisölle lauantaina 1.6.2019. Näyttely perustuu Sara Hildénin säätiön kokoelmaan. Esillä on sekä suomalaisia että ulkomaisia maalauksia, piirustuksia ja veistoksia. Mukana on myös kokoelman uusimpia hankintoja ja ennen näkemättömiä teoksia. Juhlavuoden kunniaksi näyttelyyn on avoimet ovet perjantaina 7.6.2019 klo 11–18.

Näyttelyn teemoja ovat poistuminen arjesta ja julkisesta tilasta sekä yksilön rooli osana yhteiskuntaa. Näyttelyn teokset ilmentävät vapaa-ajan ja yksityisyyden sekä identiteetin ja minuuden eri merkityksiä. Niissä toistuu todellisuuden ja maiseman muotoilu sekä yhteisöllisyyden merkitys. Ne ehdottavat, miten asiat voisivat olla. Lisäksi teoksia yhdistää kuvataiteen eri tekniikoiden luomat mahdollisuudet kommentoida todellisuutta. Näyttely johdattaa kävijät yksityisestä yleiseen, kodista matkalle, juhliin, kaupunkiin ja luontoon – toisaalle.

Arjesta poistuminen voi liittyä mihin tahansa hetkeen elämässä. Vapaa-ajan käsitteellä on myös vahva yhteys yhteiskunnan tilaan: se heijastelee yhteiskunnassa tapahtuvia muutoksia ja joskus jopa ennakoi niitä. Vapaa-aika voidaan siis nähdä laajempana, henkilökohtaisesti koettuna käsitteenä, ei ainoastaan työn vastakohtana tai pakotettuna vapaa-aikana. Olennaista on, että kun siirrymme arjen ulkopuolelle ja yksityiseen tilaan, saamme itse valita olemisen tapamme.

Yksilölle valintojen tekeminen ja tasapainoilu omien odotusten ja yhteiskunnan asettamien vaatimusten keskellä voi olla haastavaa. Vastausten löytäminen kysymyksiin kuka minä olen tai haluaisin olla, tai mitä odotuksia minulla on elämältä, ei ole yksinkertaista. Ympäristö, aikamme kuvasto ja yhteinen sosiaalinen todellisuutemme muovaavat identiteettiämme sekä vahvistavat käsitystämme elämästä ja olemisesta.

Näyttelyn teokset antavat kuvallisen muodon aineettomalle korostaen identiteetin ja minuuden herkkää luonnetta.

Out of Office 1.6.–25.8.2019 Sara Hildénin taidemuseossa (Särkänniemi, Tampere). Avoinna joka päivä klo 11–18 (juhannuksen aatonaattona 20.6. avoinna 11–16, juhannuksena 21.–23.6. suljettu).


Lisätietoja

Museonjohtaja
Päivi Loimaala
puhelin 040 580 6552
sähköposti [email protected]

Museoamanuenssi (kokoelmat)
Anna Hjorth-Röntynen
puhelin 040 806 4034
sähköposti [email protected]

Viestintäsuunnittelija (työvapaalla)
Anne Kauramäki
sähköposti [email protected]