Siirry sisältöön

Hyhkyn ja Kalkun suunnan asukkailta kysytään 30 km/h-aluenopeusrajoituksesta

Julkaistu 11.4.2019 10.31

Länsi-Tampereelle Epilän, Hyhkyn, Kaarilan, Kalkun, Raholan ja Villilän alueille on laadittu ehdotus aluenopeusrajoituksesta 30 km/h. Asukkaat, alueen toimijat ja siellä asioivat voivat antaa palautetta ehdotuksesta vastaamalla kyselyyn, joka on avoinna 11.4.–5.5.2019. Tavoitteena on saada uusi aluenopeusrajoitus 30 km/h voimaan tällä alueella vuoden 2020 keväällä.

kuva: liikennemerkki 30 km/h
 

Kysely ja lisätietoa Tampereen nopeusrajoituspolitiikasta löytyy sivulta www.tampere.fi/liikenneturvallisuus. Kyselyssä on mukana kartta nopeusrajoitusehdotuksista alueella.

Alustavassa suunnitelmassa esitetään, että uusi nopeusrajoitus olisi 30 km/h asuinalueiden kaduilla, kun se aiemmin oli pääosin 40 km/h. Nopeusrajoitus säilyisi ennallaan pääkaduilla sekä nykyisillä 30:n alueilla. Raholan teollisuusalueella nopeusrajoitus säilyisi 40 km/h. Alueella tehdään myös toimenpiteitä nopeusrajoituksen noudattamisen helpottamiseksi. Toimet voivat olla esimerkiksi hidasteita tai suojateiden havaittavuuden parantamista. Vastaajat voivat merkitä kartalle turvattomaksi kokemiaan paikkoja.

Ajonopeudet vaikuttavat liikenneonnettomuuksien todennäköisyyteen ja vakavuuteen. Alempi nopeus parantaa kuljettajan havaintomahdollisuuksia ja lyhentää jarrutusmatkaa. Myös jalankulku ja pyöräily sujuvat turvallisemmin. Alhainen nopeus vähentää kiihdytyksen tarvetta ja sitä kautta meluakin.

Nopeusrajoitusjärjestelmän uudistamisesta päätettiin yhdyskuntalautakunnassa 29.12.2016. Tavoitteena on liikenneturvallisuuden parantaminen ja nopeusrajoitusjärjestelmän yhtenäistäminen. Asuinalueilla nopeusrajoitus lasketaan nykyisestä 40 km/h nopeuteen 30 km/h. Pääkatujen ja kokoojakatujen nopeusrajoituksiin uudistus ei pääsääntöisesti vaikuta.

Tampereen asuinalueiden aluenopeusrajoitukset otetaan käyttöön vuoteen 2021 mennessä asuinalueille laadittujen tarkempien suunnitelmien perusteella. Useilla alueilla uusi aluenopeusrajoitus on jo tullut voimaan.


Lisätietoja

Liikenneinsinööri
Heljä Aarnikko
puhelin 040 806 4917
sähköposti [email protected]

Erikoissuunnittelija
Mira Siren
puhelin +358408007581
sähköposti [email protected]


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen