Siirry sisältöön

Anna palautetta talvikunnossapidosta

Julkaistu 2.4.2019 13.02

Miten katujen, pyöräteiden ja jalkakäytävien auraus ja hiekoitus sujui tänä talvena? Talvikunnossapidosta voi antaa palautetta vastaamalla verkkokyselyyn osoitteessa www.tampere.fi/kunnossapitokyselyt. Kysely on avoinna 10.5.2019 saakka.

kuva: aura hiekoittaa Hämeenkadulla
 

Voit antaa arvosanan 0–5 väylien laatutasosta ja talvikunnossapidon ripeydestä eli siitä, kuinka nopeasti väylät saadaan kuljettavaan kuntoon. Kyselyssä voi antaa myös vapaamuotoista palautetta esimerkiksi hiekoitussepelin poistosta talven jäljiltä. Sepelinkeruukin lasketaan talvikunnossapitotehtäviin.

Kysely järjestetään vuosittain, ja tuloksia hyödynnetään talvikunnossapidon laadun seurannassa ja parantamisessa. Talvihoidon laatua seurataan myös kunnossapidon vikailmoitusjärjestelmään ja palvelupiste Frenckelliin tulleiden palautteiden määrän ja aihealueiden perusteella sekä pistokoekierroksin. Talvikunnossapidon laadusta raportoidaan päättäjille (yhdyskuntalautakunnalle) vuosittain.

Arvosana on ollut vuosina 2012–2018 keskimäärin 2,54. Kaupunkilaiset antoivat edellisen talven 2017–2018 kunnossapidosta aiempaa huonomman arvosanan, joka oli 1,73. Talvi oli runsasluminen ja myös liukkaita nollakelejä riitti niin syys- kuin kevätkaudella. Pääkatujen talvihoito sai vastaajilta parhaimmat arvosanat.

Talvikunnossapidon vastuut määräytyvät katujen puhtaana- ja kunnossapitolain mukaan. Katujen ajoratojen, torien, aukioiden sekä kävely- ja pyöräteiden talvihoidosta vastaa kaupunki. Jalkakäytävän talvihoidosta vastaa jalkakäytävän viereisen kiinteistön haltija eli usein huoltofirma tai pientalon omistaja. Kaupunki auraa ensimmäisenä I-luokan pääväylät, seuraavaksi II-luokan bussireitit ja viimeisenä III-luokan asuntokadut.


Lisätietoja

Rakennuttajahortonomi
Teemu Kylmäkoski
puhelin 040 8016376


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen