Siirry sisältöön

Uusi Tampere.Finland -mobiilisovellus antaa tietoa asukkaalle ja matkailijalle

Julkaistu 5.3.2019 10.52

Juuri julkaistu Tampere.Finland -mobiilisovellus vastaa sekä asukkaiden että matkailijoiden tarpeeseen saada helposti tietoa Tampereen palveluista. Sovellus sisältää muun muassa reittiopastuksen, joukkoliikenteen reitit ja aikataulut, parkkihallien vapaat pysäköintipaikat, Visit Tampereen tapahtumakalenterin sekä Tampere Tunnetuksi Passin.

Tampere.Finland-mobiilisovellus
 

Tampere.Finland -sovelluksen voi ladata maksutta Googlen Play Storesta ja Applen App Storesta.

Tampere Tunnetuksi Passi on vakiinnuttanut paikkansa tamperelaisten taskuissa viimeisten viiden vuoden aikana. Passista löytyy tänäkin vuonna reilut sata tarjousta keskustan palveluista, ravintoloista ja kaupoista.

– On hienoa, että Tampereella tehdään yhteistyötä eri tahojen kanssa ja parannetaan näin käyttäjäkokemusta. Mitä enemmän palveluita yhdistyy yhteen sovellukseen, se muistuu mieleen useammin, toteaa toiminnanjohtaja Riikka Töytäri Tampere Tunnetuksi ry:stä.

Sovellus tarjoaa myös opastuksen Tampereen keskusta-alueen mielenkiintoisiin kohteisiin.

– Sovellus opastaa kävelykierroksen, jossa voi tutustua Tammerkosken rantojen molemmilla puolilla sijaitseviin nähtävyyksiin, kertoo Senior Specialist Turo Leppänen Visit Tampereelta.

Sovellusta kehitetään jatkuvasti käyttäjien toiveiden perusteella. Tavoitteena on, että tulevaisuudessa sovellus kattaa kaupungin palveluja monipuolisesti.

– Suunnittelemme, että Tampere.Finland -sovellusta voisi tulevaisuudessa käyttää myös esimerkiksi kirjojen lainaamiseen, bussien mobiililipun ostamiseen, latutilanteen tarkistamiseen tai vaikkapa Vapriikin pääsylippujen ostamiseen, kertoo projektipäällikkö Anni Joela Tampereen kaupungilta.

Tampereen kaupunki etsii jatkuvasti uusia ratkaisuja parantaakseen kaupunkilaisten ja vierailijoiden kaupunkikokemusta ja digitaalisia palveluja. Nyt julkaistava sovellus on syntynyt kesäkuussa 2018 pidetyn hackathon-kilpailun tuloksena. Tapahtumien, reittien, joukkoliikenteen ja pysäköintipaikkojen tiedot päivittyvät sovellukseen automaattisesti kaupungin tarjoamien avointen data-rajapintojen kautta.

Sovellus on kehitetty Tampereen kaupungin Smart Tampere -ohjelmassa Euroopan unionin Horisontti 2020 -ohjelman rahoittaman STARDUST-projektin ja Visit Tampereen kanssa. Sovelluksen on toteuttanut Geniem Oy.

Stardust - Enlightening european cities
Tampere-passi
Tampere tunnetuksi
Tampereen kaupunki, Smart Tampere
Visit Tampere

Lisätietoja

Suunnittelija, Smart Tampere
Carita Isomäki
puhelin 044 208 7778
sähköposti [email protected]