Siirry sisältöön

Vuoreslaisille taloyhteisöille infoilta 6.3. avustushausta pihojen kehittämiseksi

Julkaistu 26.2.2019 12.50

Yhteisestä pihasta voi saada viihtyisän keitaan. Urban Nature Labs -hanke myöntää avustuksia pihojen luontoperustaisiin ratkaisuihin. Avustusta voivat hakea Vuoreksessa sijaitsevat taloyhtiöt ja yhteisöt. Avustusten hausta ja avustettavista kohteista kerrotaan lisää infotilaisuudessa Vuoreksen koululla keskiviikkona 6.3.2019 kello 17 alkaen.

 

Avustuskohteeksi sopii taloyhtiön piha tai muu yhteisessä käytössä oleva piha, jota halutaan kehittää luontoperustaisilla järjestelmillä. Ideana on tuoda luontoa kaupunkiin ja samalla parantaa pihan viihtyisyyttä, hulevesien käsittelyä ja luonnon monimuotoisuutta. Esimerkiksi sadepuutarha, viherkatto, läpäisevä päällyste pihamaalla, kaupunkiviljely ja sadeveden keruu kasteluvedeksi voivat kuulua avustettavaan pihasuunnitelmaan.Avustushaku päättyy 12.5.2019.

Vuoreksen koulun infotilaisuuden alustava ohjelma

- Innovaatiosetelit: miten haetaan? kuka voi hakea? millä perusteella valitaan avustuskohteet? (Suvi Holm, Ekokumppanit)

- Luontoperustaiset ratkaisut, mitä ne ovat? (Salla Leppänen, Tampereen kaupunki)

- Esimerkkejä pihasuunnitelmista, joissa yhdistyvät huleveden hallinnan, luonnon monimuotoisuuden ja yhteisöllisyyden tavoitteet (Rambollin edustaja)

- Yhteisöllinen pihasuunnittelu, tarina Annikin puutalokorttelista (Maarit Särkilahti, Tampereen kaupunki)

- Keskustelua ja sparrausta osallistujien pihasuunnitelmaideoista

UNaLabin asiantuntijoita voi myös pyytää taloyhtiön kokoukseen tai muuhun tilaisuuteen kertomaan luontoperustaisista järjestelmistä ja auttamaan avustushakemuksen teossa.


Lisätietoja

Projektipäällikkö
Maarit Särkilahti
puhelin 040 538 6535
sähköposti [email protected]