Siirry sisältöön

Vaikuta ja vastaa kyselyyn, miten osallistumista pitäisi kehittää Tampereella

Julkaistu 15.2.2019 11.26

Tampereen kaupunki uudistaa osallistumismalliaan ja kysyy nyt kuntalaisten mielipiteitä sekä ideoita, miten asukkaiden osallistumisen, vaikuttamisen ja kumppanuuden tapoja voisi kehittää. Kaupungilla saatat törmätä haastattelijoihin, jotka kyselevät kokemuksia osallistumisesta ja vinkkejä, millaisissa asioissa ja miten olet kiinnostunut osallistumaan Tampereen kehittämiseen ja uudistamiseen. Mielipiteensä voi kertoa myös verkkokyselyllä osoitteessa www.tampere.fi/osallistuminen keskiviikkoon 27.2.2019 saakka.

 

Kyselytempauksen toteuttaa Tampereen ammattikorkeakoulun Proakatemian tradenomi- ja yrittäjäopiskelijoiden osuuskunta Eventa Creative Osk. Haastattelijat liikkuvat eri puolella kaupunkia seuraavien kahden viikon ajan.

Alkuvuoden aikana kaupunki selvittää asukkaiden, yritysten, järjestöjen ja eri sidosryhmien näkemyksiä osallistumiseen monin eri tavoin. Esimerkiksi aluekoordinaattorit haastattelevat aktiivisia osallistujia, opiskelijoiden osallistumiseen liittyviä mietteitä taas haarukoidaan omalla kyselyllä. Yritysten näkemyksiä on jo kartoitettu yhteistyössä Business Tampereen kanssa.

Kaupungin osallistumismallin uudistamisen suuntaviivoista käytiin lähetekeskustelu kaupunginhallituksessa viime marraskuussa. Osallistumismallista on tarkoitus harpata kohti osallisuus ja -yhteisöllisyysmallia, jossa kaupunkiympäristöä ja palveluja suunnitellaan yhdessä kuntalaisten kanssa ja palvelujen kehittämisessä ja tuottamisessa hyödynnetään asiakkaiden ja yhteisöjen asiantuntemusta. Asukkaille ja yhteisöille luodaan uusia mahdollisuuksia hyödyntää kaupungin ympäristöä, tiloja, osaamista ja dataa. Uusia toimintamalleja ja kanavia kehitetään siten, että mahdollistetaan yhdenvertaiset osallistumismahdollisuudet kaikille kuntalaisille.


Lisätietoja

Kehittämispäällikkö
Tanja Koivumäki
puhelin 040 800 7410
sähköposti [email protected]


Teksti Marika Haapala

Kuvat Laura Vanzo