Siirry sisältöön

Tampere 240 - taidetta Tammerkosken varrella

Julkaistu 30.1.2019 16.35

Tampere juhlistaa 240-vuotissyntymäpäiviään 1.10.2019. Tänä vuonna juhliin liittyy olennaisesti myös Tammerkosken rantareitin ympärille rakentuva julkisen taiteen kokonaisuus nimeltä 'Tampere 240 - taidetta Tammerkosken varrella'. Tavoitteena on luoda Tammerkosken rantareitistä 240 tunnin ajaksi taiteellisesti elämyksellinen ja erityinen kulkureitti sekä tamperelaisille että kaupungissa vieraileville matkailijoille. Ajankohdaksi on suunniteltu aikaväliä 27.9.-6.10.2019, jolloin Tampereen kaupunkikuvaa ja Tammerkosken kansallismaisemaa elävöitetään erilaisten taidemuotojen avulla.

 

Tampere on kehittynyt viime vuosina monin tavoin ja vahvistanut mainettaan yhtenä Suomen merkittävimmistä kulttuuri- ja tapahtumakaupungeista. Tampereelle matkailijoita houkuttelevat paitsi lukuisat tapahtumat ja kulttuurielämykset, myös kaupungin tunnelmallinen miljöö, jota hallitsee Tammerkosken kansallismaisema punatiilitehtaineen. Tampereen kaupunki kutsuu kuva-, valo-, video- ja äänitaiteen sekä esittävien taiteiden ammattilaisia, performanssitaiteilijoita, opiskelijoita ja oppilaitoksia tarjoamaan ehdotuksensa osaksi kosken varrelle suunniteltua syntymäpäiväjuhlakokonaisuutta. Teokset voivat olla läsnä joko 240 tunnin ajan tai hetkellisesti. Tampere 240:n on tarkoitus olla monitaiteinen kokonaisuus ja tapahtumaan on mahdollista ehdottaa uusia tai jo olemassa olevia teoksia.

Ohjelmahaku tähän julkisen taiteen kokonaisuuteen on parhaillaan käynnissä ja ehdotukset tulee jättää 10.3.2019 mennessä. Tarkemmat hakuohjeet löytyvät Tampereen päivän sivuilta:


Lisätietoja

Koordinaattori
Venla Moisala
sähköposti [email protected]
Kulttuuritalo Laikku


Teksti Venla Moisala

Kuvat Laura Vanzo