Siirry sisältöön

AIKO-rahoituksella uudenlaista ennakoitavuutta työvoimatarpeisiin

Julkaistu 30.1.2019 15.27

Pirkanmaan liitto on myöntänyt Tampereen kaupungille AIKO-rahoitusta, jonka avulla on tarkoitus kehittää ja testata työvoimatarpeen ennakointimallia suurissa rakennushankkeissa.

AIKO-rahoitusta myönnetään alueellisten innovaatioiden ja kokeilujen käynnistämiseen. Hankkeiden tarkoituksena on turvata Pirkanmaan elinvoimaisuutta ja kilpailukykyä. Tampereen kaupungille myönnetyn rahoituksen tavoitteena on kehittää työvoimatarpeen ennakointimalli suuriin rakennus- ja kehityshankkeisiin.

– Tampereen kaupunkiseudulla on käynnissä ja käynnistymässä useita suuria rakennushankkeita. Hankkeiden onnistumisen kannalta on erityisen tärkeää, että niihin saadaan riittävästi osaavaa työvoimaa oikea-aikaisesti kaikissa sen vaiheissa. Tässä hankkeessa luodaan malli, jonka avulla voidaan riittävän ajoissa ennakoida rakennushankkeiden tuleva työvoimatarve ja varmistaa riittävä työvoiman saanti, kertoo projektipäällikkö Mari Sipilä Tampereen kaupungilta.

Hankkeen toteutusaika on 1.1.–30.4.2019. Ennakointimallia kehitetään ja pilotoidaan ensin Tampereen Raitiotien puitteissa, jonka jälkeen se on siirrettävissä ja hyödynnettävissä muihin tuleviin rakennushankkeisiin.

Malli tuo uudenlaista ennakoitavuutta työllisyydenhoitoon. Siihen on tarkoitus sisällyttää myös koulutuksellinen näkökulma, joka sopii erityisen hyvin työvoimapulasta kärsiville aloille.

– Mallin avulla voidaan kartoittaa potentiaalisia työnhakijoita rakennushankkeiden eri vaiheisiin ja ohjata sopivia joko suoraan töihin tai tarvittaessa räätälöityyn koulutukseen. Sen avulla voidaan suunnitella täydennys- ja muuntokoulutuksia työtä tarjoavien yritysten tarpeisiin.


Lisätietoja

Projektin yhteyshenkilöt
Projektipäällikkö
Mari Sipilä
puhelin 040 195 1924
sähköposti [email protected]

Erityisasiantuntija
Jarno Hakanen
puhelin 040 356 9126
sähköposti [email protected]