Siirry sisältöön

Pellervon päiväkodin ja koulun hankesuunnitelma hyväksyttiin

Julkaistu 20.12.2018 18.17

Pellervon päiväkodin ja koulun hankesuunnitelma hyväksyttiin jatkosuunnittelun pohjaksi asunto- ja kiinteistölautakunnan sekä sivistys- ja kulttuurilautakunnan joulukuun kokouksissa.

Pellervon koulun ja päiväkodin rakentaminen Kalevaan Pellervonkadulle aloitetaan syksyllä 2019, mikäli asemakaava tontin osalta on lainvoimainen maalis-huhtikuussa 2019. Jos rakentamaan päästään tässä aikataulussa, uusi päiväkoti voidaan ottaa käyttöön helmi-maaliskuussa 2021 ja koulu syyslukukauden 2021 alussa.

Pellervon päiväkodista ja koulusta tulee pienten lasten yksikkö. Päiväkoti mitoitetaan kahdeksalle päiväkotiryhmälle eli 160 lapselle ja kouluun tulee tilat noin 150 esikoululaiselle sekä 1-2 luokkien oppilaalle.

Tontilla on aiemmin sijainnut 1963 rakennettu Pellervon koulu, josta luovuttiin vuonna 2008 ja opetus siirtyi laajennettuun Sammon kouluun. Entinen koulu purettiin kesällä 2017. Tontti on Tampereen kaupungin omistama.

Kalevassa päiväkotipaikkojen tarve on kasvanut nopeasti, myös alakouluikäisten lasten määrä alueella on kasvanut. Korttelissa on toiminut vuodesta 2015 siirtokelpoinen 140 lapsen päiväkoti, joka jatkaa toimintaansa uudisrakennuksen valmistumiseen asti. Se poistetaan uudisrakennuksen valmistuttua, jonka jälkeen päiväkodin ja koulun yhteinen piha-alue voidaan rakentaa loppuun kesällä 2021.

Kaksikerroksinen rakennus muodostuu kahdesta siivestä, joita yhdistävät yhteiskäyttöiset tilat. Esi- ja alkuopetuksen tilat sijaitsevat ylemmässä kerroksessa. Kahdelle hoitoryhmälle eli 40 lapselle suunniteltuja päiväkodin ryhmätiloja on neljä. Yksi tiloista on suunniteltu ympärivuorokautisen hoidon erityistarpeisiin. Osa ryhmätiloista soveltuu myös opetustiloiksi, joten muuttuviin tarpeisiin voidaan reagoida joustavasti. Vastaavasti luokkatiloja on mahdollista käyttää leikkitiloina. Monitoimisali voidaan yhdistää ruokasaliin siirtoseinillä isompia yleisötilaisuuksia varten ja sinne saadaan siirrettävä näyttämö.

Päiväkodin ja koulun kustannusarvio on 9 miljoonaa euroa. Väistötiloista aiheutuva tilakustannus on 428 460 euroa vuodessa.


Lisätietoja

Kasvatus- ja opetusjohtaja
Kristiina Järvelä
puhelin 040 800 4678
sähköposti [email protected]


Teksti Aila Rajamäki