Siirry sisältöön

Lastenvalvojan voi pian tavata myös ilman ajanvarausta

Julkaistu 18.12.2018 9.09

Lastenvalvojien ilman ajanvarausta toimiva palvelu alkaa torstaina 3.1.2019 Tampereen kaupungin perheoikeudellisissa palveluissa. Palvelu on tammikuusta lähtien avoinna asiakkaille joka torstai klo 8.30–11.30, jolloin lastenvalvojan puheille pääsee saapumalla paikalle ja ilmoittautumalla. Palvelu toimii vuoronumeroperiaatteella.

Lastenvalvojien walk in -palvelu toimii ilman ajanvarausta.
 

Ilmoittautuminen palveluun alkaa torstaisin klo 8.15 ja päättyy klo 10.30 yksikön tiloissa (os. Rautatienkatu 10, 6. krs) . Asiointiaika on enintään 30 minuuttia (6 tapaamista/päivä). Muulloin palveluihin tarvitaan etukäteen varattu aika.

Kyseessä on niin sanottu walk in -palvelu, jossa asiakas voi ilman etukäteen sovittua ajanvarausta asioida lasten sopimusasioissa ja saada ohjausta eroon liittyvissä asioissa. Sopimusasioissa molempien vanhempien on oltava paikalla: poikkeuksena ovat tilanteet, joissa vanhempien asuinpaikat ovat huomattavan kaukana toisistaan.

Jos on kyse on ensimmäisistä sopimuksista, neuvotteluaika kannattaa varata erikseen ajanvarauksesta.

Millaisiin tilanteisiin palvelu soveltuu?

Walk in -palvelussa ei laadita laskelmia elatussopimusta varten. Palvelu soveltuu neuvottelemiseen silloin, kun vanhemmilla on selkeä yhteisymmärrys sopimuksen sisällöstä, kuten elatus- tai tapaamissopimuksen jatkamisesta tai muuttamisesta tai huoltajuuden muuttamisesta (yhteis- tai yksinhuoltajuus).

Käyntiin kannattaa valmistautua täyttämällä kaupungin verkkosivuilla oleva esitietolomake ja tulostamalla se mukaan. Mukaan käynnille tarvitaan myös henkilöllisyystodistus ja lasta koskevat aikaisemmat sopimukset, ellei niitä ole laadittu Tampereella, tai tuomioistuimen päätös.

Elatusasiassa tarvitaan tositteet tulo- ja asumismenoista sekä viimeksi vahvistettu verotuspäätös erittelyosineen. Ilman tositteita sopimuksia ei voida vahvistaa.


Lisätietoja

Johtava sosiaalityöntekijä
Birgitta Jyrkkä
puhelin 050 430 1195
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Toivanen