Siirry sisältöön

Urheilumenestyksestä palkitsemisen periaatteisiin korjauksia

Julkaistu 17.12.2018 16.42

Tampereen kaupunginhallitus päätti marraskuussa 2018 urheilumenestyksestä palkitsemisen periaatteista. Päätöksen liitteenä olleessa palkitsemistaulukossa maailmanmestaruuden ja olympiakilpailujen joukkuelajien palkitsemisperusteet eivät olleet johdonmukaisia. Kaupunginhallitus korjasi aiemman päätöksen epäjohdonmukaisuuden kokouksessaan 17.12.2018.

Palkitsemisperiaatteiden laadinnan lähtökohtana on, että olympialajeissa menestyminen huomioidaan korkeimmalla painoarvolla, koska olympiakisojen medianäkyvyys ja yleisön kiinnostus on jalkapallon arvokisojen ohella omaa luokkaansa. Myös urheilulajien keskinäisen merkittävyyden arviointi perustuu siihen, että olympialajit ovat tunnetumpia kuin useimmat muut urheilulajit.

Olympia- tai paralympiakilpailujen joukkuelajissa saavutetusta kultamitalista palkitaan 3000 euron summalla. Aiemmassa päätöksessä oli virheellisesti, että olympialajeissa saavutetusta joukkuelajin maailmanmestaruudesta palkittava summa on 8.000 euroa. Tämä epäjohdonmukaisuus korjattiin siten, että olympialajeissa MM-kisojen joukkueessa urheilija tai valmentaja palkitaan kultamitalista 3000 eurolla, hopeamitalista 2000 eurolla ja pronssimitalista 1000 eurolla. Tällöin palkitseminen on linjassa olympia- ja paralympiakilpailuissa menestymisen kanssa.

Lisäksi aiempaa päätöstä muutettiin siten, että palkitsemiskategoria kaksi muutetaan vastaamaan Kansainvälisen olympiakomitean (KOK) tunnustamia lajeja. ITF taekwon-do ei ole KOK:n tunnustama laji, joten se poistettiin olympialajeista.


Lisätietoja

Sivistyspalvelujen johtaja
Lauri Savisaari
puhelin 040 801 6081
sähköposti [email protected]


Teksti Aila Rajamäki