Siirry sisältöön

Hiedanrannassa puretaan sellutehtaan vanha voimalinja

Julkaistu 10.12.2018 10.14

Lielahden sellutehtaan vanha 110 kilovoltin suurjänniteverkko puretaan ennen joulua. Tehdas lopetti toimintansa vuonna 2008 ja voimalinja ei ole ollut käytössä enää sen jälkeen. Sähkö Hiedanrannan alueelle tulee nykyään maakaapelilinjoja pitkin.

Näkymä Hiedanrannasta, voimalinja merkitty punaisin ympyröin
 

Vanha poistettava voimalinja kulkee Paasikiventieltä Lielahden tehdasrakennuksille. Voimalinjan purku alkaa ilmajohtojen poistolla tiistaina 11.12.2018. Neljä kannatinpylvästä saadaan purettua jouluun mennessä. Voimalinjan purusta ei aiheudu ympäristölle haittaa, mutta lyhytaikaiset liikennekatkokset ovat mahdollisia linjan läheisyydessä. Tällöin paikalle järjestetään liikenteenohjaus. Purkutyöt tekee Empower Oyj.

Voimalinja poistetaan tarpeettomana Hiedanrannan alueen jatkokehityksen mahdollistamiseksi. Pylväät toimivat ukkosenjohtimina, joten ne on hyvä poistaa myös turvallisuussyistä.

Voimalaitosrakennuksen purku on myös aloitettu

Lielahden tehtaan voimalaitosrakennuksen purkutyö alkoi joulukuun alussa ja kestää vuoden 2019 huhtikuuhun asti. Purettava voimalaitos on rakennettu 1960 ja sekin poistui käytöstä, kun tehdas lopetti toimintansa. Rakennus on huonokuntoinen ja sen rakenteissa on haitta-aineita. Valmisteilla olevassa Hiedanrannan yleissuunnitelmassa voimalaitos esitetään korvattavaksi uudella korkealla rakennuksella, joka täyttäisi kaupunkikuvallisesti voimalaitoksen paikan.

Hiedanrannasta suunnitellaan 25 000 asukkaan ja 10 000 työpaikan kaupunginosaa. Yhdessä Lielahden kanssa se muodostaa läntisen Tampereen vetovoimaisen keskuksen. Tulevaisuuden kaupunginosa perustuu kestäville ja älykkäille ratkaisuille, jotka helpottavat kaupunkilaisten arkea.


Lisätietoja

Hiedanrannan kehitysohjelma:
Hankekehitysjohtaja
Reijo Väliharju
puhelin +358503880901

Tampereen Tilapalvelut Oy
Sähkötöiden valvoja
Tuukka Tuominen
puhelin +358400786867


Teksti Eija jokinen